02-03-2021

Οι αρχές συνέλαβαν οκτώ φερόμενα ως μέλη του «Ισλαμικού Κράτους» στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε οκτώ ανθρώπους στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης και υποψιάζονται ότι σχετίζονται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι συλληφθέντες ανέφεραν ότι ερχόταν από την Καζαμπλάνκα του Μαρόκου για διακοπές στην Κωνσταντινούπολη και ότι είχε κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο, αλλά δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο πως πράγματι είχε γίνει κράτηση.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές στην τουρκική αστυνομία, μετέδωσε ότι οι αρχές ανακάλυψαν στην κατοχή του ενός από τους συλληφθέντες ένα κομμάτι χαρτί με ένα σχεδιάγραμμα για το πώς μπορούσε να φθάσει στη Γερμανία, με λεωφορεία, πλοίο και τρένο, ενώ αναφέρει πως οι οκτώ σχεδίαζαν να φθάσουν στο έδαφος της Γερμανίας «παριστάνοντας τους πρόσφυγες».

Οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει πάνω από 1.000 πρόσωπα που υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με τζιχαντιστικές οργανώσεις από τις αρχές του χρόνου, πραγματοποιώντας επιδρομές που έχουν κλιμακωθεί από τον Ιούλιο, όταν η Άγκυρα κήρυξε έναν «συγχρονισμένο πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας», όπως χαρακτηρίζει τις επιχειρήσεις της. Σε περίπου 300 από τα πρόσωπα αυτά έχουν απαγγελθεί κατηγορίες επίσημα.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η αστυνομία είχε συλλάβει 41 πρόσωπα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, μετά από μια πληροφορία που έδωσε συνεπιβάτης τους σε μια πτήση από το Μαρόκο. Οι 20 από τους συλληφθέντες απελάθηκαν αμέσως.

Map-393248

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ