14-02-2021

Ρωσία: Υπάλληλος του αεροδρομίου έβαλε τη βόμβα στο αεροπλάνο – Φωτογραφία του μηχανισμού δημοσίευσαν οι τζιχαντιστές

Ρωσικές εφημερίδες κατηγορούν το προσωπικό του αεροδρομίου στο Sharm el-Sheikh για την τοποθέτηση της βόμβας που έριξε το ρωσικό αεροπλάνο και οδήγησε στο θάνατο 224 άτομα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, εργαζόμενος στο αεροδρόμιο τοποθέτησε τη βόμβα στο αεροσκάφος και ενεργοποίησε τον χρονοδιακόπτη.
Η Ρωσία έχει ανακοινώσει επίσημα ότι η πτώση του αεροπλάνου οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό και έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των υπευθύνων για την τραγωδία.

Αμείωτη η προπαγάνδα των τζιχαντιστών

Οι τζιχαντιστές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία που απεικονίζει, σύμφωνα με τους ίδιους, τον εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο έριξαν το ρωσικό αεροσκάφος στο Σινά. Στο προπαγανδιστικό περιοδικό της τρομοκρατικής οργάνωσης, το “Dabiq”, το οποίο κυκλοφορεί στην αγγλική γλώσσα, ισχυρίζεται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός που ευθύνεται για την πτώση του αεροσκάφους ήταν κρυμμένο μέσα σε ένα κουτί αναψυκτικού.
Η φωτογραφία δείχνει ένα μεταλλικό κουτάκι από ένα αναψυκτικό και κάτι που μοιάζει με πυροκροτητή και ένα διακόπτη.Δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία διαβατηρίων που ανήκαν σε Ρώσους που σκοτώθηκαν στη συντριβή.


Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του περιοδικού, οι οποίοι δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, αναφέρουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός εισχώρησε λαθραία μέσα στο αεροπλάνο αλλά δεν εξηγεί τον τρόπο και αφήνει να εννοηθεί ότι θα χτυπήσει ξανά με τον ίδιο τρόπο.
Επιπλέον το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε ότι αρχικά είχε σχεδιάσει να καταρρίψει ένα αεροσκάφος αεροπορικής εταιρείας χώρας της Δύσης στην Χερσόνησο του Σινά αλλά διαφοροποίησε τα σχέδιά του όταν η Μόσχα ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.
Αποκάλυψε επίσης ότι έκρυψε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο ρωσικό αεροσκάφος αφού κατάφερε να εντοπίσει ένα κενό ασφαλείας στο αεροδρόμιο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ