06-05-2021

Κορονοϊός: Ανησυχία στην Κάτω Ιταλία για την ελεύθερη κυκλοφορία σε όλη τη χώρα

Παρά την πτωτική τάση θανάτων και νέων κρουσμάτων

Καθοδική πορεία καταγράφεται σταθερά στην Ιταλία όσον αφορά στον αριθμό τόσο των θανάτων όσο και των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού. Πολλές Περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας, εκφράζουν, ωστόσο, ανησυχία για την απόφαση της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε να επιτρέψει την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών σε όλη τη χώρα από τις 3 Ιουνίου.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν τη ζωή τους 75 άνθρωποι και καταγράφηκαν 355 νέα κρούσματα, ενώ 1.874 ασθενείς βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό.


Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιταλία είναι 233.019. Οι νεκροί έφτασαν τους 33.415. Παράλληλα, 157.507 άνθρωποι έχουν ιαθεί. To S;abbato (30/05) το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 232.664 και είχαν χάσει την ζωή τους 33.340 άνθρωποι ενώ 155.633 είχαν θεραπευθεί.


Tα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι και στην Περιφέρεια της Λομβαρδίας, τα κρούσματα βρίσκονται σε καθοδική πορεία. Σε πέντε Περιφέρειες της χώρας σήμερα δεν καταγράφηκε ούτε ένα νέο κρούσμα.

Πολλές περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας όμως συνεχίζουν να εκφράζουν ανησυχία για την απόφαση της κυβέρνησης Κόντε να επιτρέψει την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών σε όλη την χώρα, από τις 3 Ιουνίου, και επανέλαβαν να αυξήσουν την διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ, με στόχο την προστασία των κατοίκων τους.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ