19-05-2021

Μετά το κράξιμο, ο Τραμπ αποφάσισε να γράψει tweet για τους 100.000 και πλέον θανάτους από κορονοϊό στις ΗΠΑ

Μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε χθες Τετάρτη (27/5) επειδή δεν σχολίασε το τραγικό ορόσημο των 100.000 και πλέον θανάτων στις ΗΠΑ από τον νέο κορονοϊό, σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανήρτησε σχετικό tweet στον λογαριασμό του, στέλνοντας μήνυμα στις οικογένειες των θανόντων από την πανδημία.

«Βρεθήκαμε μόλις σε ένα πολύ θλιβερό ορόσημο με τους θανάτους από την πανδημία του νέου κορονοϊού να φθάνουν τους 100.000. Προς όλες τις οικογένειες και τους φίλους όσων πέθαναν, θέλω να εκφράσω την ειλικρινή συμπάθειά μου και αγάπη για όλα όσα αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι υποστήριζαν και αντιπροσώπευαν. Ο Θεός μαζί σας!», ήταν το tweet που ανήρτησε ο αμερικανός πρόεδρος.

Η έκφραση συμπάθειας ακολούθησε τις επικρίσεις από ΜΜΕ και χρήστες του Twitter σε βάρος του ρεπουμπλικανού προέδρου για το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε στον θλιβερό απολογισμό, που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ειδήσεων στις ΗΠΑ, χθες Τετάρτη.

Αντ΄αυτού, ο Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε δεκάδες tweets που αφορούσαν σειρά θέματα από τη νομοθεσία για την παρακολούθηση έως τον θάνατο το 2001 ενός μέλους του προσωπικού του Τζο Σκάρμπορο, τότε γερουσιαστή και νυν τηλεοπτικού παρουσιαστή, επικριτή του αμερικανού προέδρου.

Επιπλέον, απείλησε να κλείσει τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορώντας τις ότι καταπνίγουν τις συντηρητικές φωνές.

Αντιθέτως, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο πιθανός αντίπαλος του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ανήρτησε ένα βίντεο χθες, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων σχετικά με τους 100.000 νεκρούς από την Covid-19 στις ΗΠΑ.

«Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία μας τόσο δυσάρεστες, τόσο σπαρακτικές, που θα αποτυπωθούν για πάντα στην καρδιά μας ως κοινό πένθος. Σήμερα, είναι μία από αυτές τις στιγμές», λέει ο Μπάιντεν.

«Σε όσους υποφέρουν, εκφράζω τη λύπη μου για την απώλειά σας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ