18-05-2021

Εμφανίστηκε ξανά ο Κιμ Γιονγκ Ουν – Δεσμεύτηκε για περαιτέρω ενίσχυση των πυρηνικών της Βόρειας Κορέας (video)

Έδωσε το «παρών» σε στρατιωτική συνάντηση

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, πραγματοποίησε μια στρατιωτική συνάντηση για να συζητήσει νέες πολιτικές για την ενίσχυση των πυρηνικών δυνατοτήτων της χώρας, ανέφερε την Κυριακή (24/05) το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας, το «KCNA».

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεμφανίστηκε ξανά απαντώντας και στις φήμες που ήθελαν τον βορειοκορεάτη ηγέτη να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

«Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν νέες πολιτικές για την περαιτέρω ενίσχυση της πυρηνικής αποτροπής της χώρας και την τοποθέτηση στρατηγικών ενόπλων δυνάμεων σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας», σύμφωνα με το «KCNA».


Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Τραμπ συζήτησε την περασμένη εβδομάδα το ενδεχόμενο να διεξαγάγει την πρώτη μετά το 1992 αμερικανική πυρηνική δοκιμή σύμφωνα με την εφημερίδα «Washington Post», η οποία επικαλέσθηκε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο και δύο πρώην αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα.


«Το ζήτημα αυτό ήρθε στην επιφάνεια σε μια συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων που αντιπροσωπεύουν τις κορυφαίες υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας της χώρας, μετά τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι η Ρωσία και η Κίνα διεξάγουν χαμηλής έντασης πυρηνικές δοκιμές», ανέφερε η «Washington Post».

Η συνάντηση ωστόσο δεν κατέληξε σε κάποια συμφωνία για τη διεξαγωγή πυρηνικής δοκιμής. Τελικά αποφασίσθηκε να ληφθούν άλλα μέτρα σε απάντηση στις απειλές που δημιουργούνται από τη Ρωσία και την Κίνα και να αποφευχθεί μια επανάληψη των δοκιμών, προστίθεται στην είδηση της εφημερίδας.

(πληροφορίες από lawandorder.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ