16-05-2021

Κορονοϊός: Ενθαρρυντικά τα στοιχεία στην Κύπρο – Μόλις ένα νέο κρούσμα (video)

918 συνολικά

Ένα νέο επιβεβαιωμένο περιστατικό κορονοϊού ανακοινώθηκε σήμερα, Τρίτη στην Κύπρο από σύνολο 1.882 εργαστηριακών διαγνώσεων, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας. Το κρούσμα εντοπίστηκε από σύνολο 276 εργαστηριακών εξετάσεων, που διεκπεραιώθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες διαγνώσεις χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος. Συγκεκριμένα, από τη διαδικασία ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων διεκπεραιώθηκαν 123 διαγνώσεις, ενώ από το πρόγραμμα ελέγχου 20.000 εργαζομένων σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και εργοτάξια υπήρξαν αποτελέσματα για 461 εργαστηριακές εξετάσεις.

Από ιδιωτική πρωτοβουλία ολοκληρώθηκαν 387 εργαστηριακές διαγνώσεις και από το πρόγραμμα ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των ιατρείων δημόσια υγείας διεκπεραιώθηκαν 114 διαγνώσεις.

Από τα δείγματα που λήφθηκαν από επαναπατρισθέντες ολοκληρώθηκαν πέντε εργαστηριακές διαγνώσεις και από το πρόγραμμα ελέγχου 10.000 εργαζομένων σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας και χώρους εστίασης υπήρξαν αποτελέσματα από δύο δείγματα και από τον έλεγχο 20.000 μαθητών και προσωπικού σχολικών μονάδων διεκπεραιώθηκαν 514 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Μετά και από τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 918.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ