17-05-2021

Κορονοϊός: Μεγάλη ανησυχία στη Γαλλία, 70 κρούσματα σε σχολεία που άνοιξαν

Ο γάλλος υπουργός Παιδείας Ζαν Μισέλ Μπλανκέ τόνισε τη Δευτέρα (18/05) σε δηλώσεις του ότι η επιστροφή των παιδιών στη σχολική τους καθημερινότητα προκάλεσε νέα κρούσματα μόλυνσης

Την έντονη ανησυχία του κόσμου αλλά κυρίως όσων έχουν παιδιά σε σχολική ηλικία προκάλεσε η είδηση ότι η Γαλλία κατέγραψε τις τελευταίες ημέρες 70 νέα κρούσματα κορονοϊού που σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, μετά και τη χαλάρωση των μέτρων, με πολλούς πολίτες να είναι έξω.

Την ώρα που η χώρα μετράει 131 νέους θανάτους σε 24 ώρες, ενώ μειώνονται διαρκώς οι ασθενείς σε ΜΕΘ. Μέρος των σχολείων της Γαλλίας επαναλειτούργησαν την περασμένη εβδομάδα μετά την καραντίνα παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν για το αντίθετο.


Ακόμα και ο ίδιος ο γάλλος υπουργός Παιδείας Ζαν Μισέλ Μπλανκέ τόνισε τη Δευτέρα (18/05) σε δηλώσεις του ότι η επιστροφή των παιδιών στη σχολική τους καθημερινότητα προκάλεσε νέα κρούσματα μόλυνσης, ενώ έσπευσε να διευκρινίσει ότι τα σχολεία στα οποία εντοπίστηκαν τα κρούσματα έκλεισαν μέχρι νεωτέρας.


Δε διασαφήνισε, πάντως, πόσα από τα εν λόγω κρούσματα «αναφέρονται» σε μαθητές και πόσα σε διδακτικό προσωπικό. Και εδώ πρέπει να τονιστεί ότι στα σχολεία επέστρεψε τελικά, σύμφωνα με τις σχετικές καταμετρήσεις μόλις το 30% των μαθητών που επρόκειτο να επιστρέψουν.


Αυτήν την εβδομάδα τέλος θα ανοίξουν μερικά από τα γυμνάσια στις λεγόμενες «πράσινες» περιοχές της χώρας που έχουν επηρεαστεί λιγότερο από την πανδημία.


(πληροφορίες από news247.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ