04-03-2021

Κορονοϊός: Σημαντική μείωση των κρουσμάτων στην Ιταλία – Μικρή πτώση στον αριθμό των θανάτων

Λιγότεροι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας και σε κατ’ οίκον περιορισμό

Συνεχίζουν να είναι ευχάριστα τα νέα που έρχονται από την Ιταλία, καθώς ο αριθμός θανάτων και κρουσμάτων από τον κορονοϊό εξακολουθούν να μειώνονται.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 225.435, οι νεκροί έφτασαν τους 31.908, ενώ 125.176 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες, Σάββατο το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 224.760, είχαν χάσει την ζωή τους 31.763 άνθρωποι, ενώ 122.810 είχαν θεραπευτεί. Το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή, έχασαν τη ζωή τους 145 άνθρωποι και καταγράφηκαν 675 νέα κρούσματα. 2.366 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 762 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 10.311 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 57.278 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο 24ωρο μειώθηκε σημαντικά με 200 λιγότερα κρούσματα. Μικρή μείωση παρουσιάζει και ο αριθμός των νεκρών: έχασαν την ζωή τους οκτώ λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα. Οι δε ιαθέντες είναι 194 λιγότεροι από χθες, Σάββατο.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για 43η ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Από αύριο, Δευτέρα πρόκειται να ανοίξουν καφέ μπαρ, εστιατόρια, κουρεία και τα κομμωτήρια, σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας. Ο Βιντσέντσο Ντε Λούκα, όμως, περιφερειάρχης της Καμπανίας (πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή της Νάπολης), δεν υπέγραψε τη συμφωνία της κυβέρνησης Κόντε με τις περιφέρειες, διότι θεωρεί λάθος κίνηση το ότι, για την άρση πολλών απαγορεύσεων, δεν ζητήθηκε η καθοριστική γνωμοδότηση του υπουργείου Υγείας.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε ότι, όντως, υπάρχει ακόμη κίνδυνος μετάδοσης, αλλά πρόσθεσε ότι οι εμπορικές δραστηριότητες δεν μπορούν να παραμείνουν κλειστές μέχρι να βρεθεί εμβόλιο. Αισιοδοξία, τέλος, προκαλεί το σημερινό στοιχείο των νέων κρουσμάτων, το οποίο είναι το χαμηλότερο από την αρχή της επίσημης καταγραφής από τις ιταλικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ