18-04-2021

Ισπανία: Δεν χαλαρώνουν τα μέτρα για τον κορονοϊό σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη

Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια «έξοδο» τεσσάρων φάσεων από την καραντίνα, ανάλογα με τον ρυθμό των μολύνσεων ανά περιοχή

Η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη δεν θα περάσουν μαζί με την υπόλοιπη χώρα στην επόμενη φάση της χαλάρωσης των μέτρων που είχαν επιβληθεί στα μέσα Μαρτίου την Ισπανία προκειμένου να αναχαιτιστεί ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα του νέου κορονοϊού στην Ευρώπη, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (8/5) ο Φερνάντο Σιμόν, που είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό της αντιμετώπισης εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων.

Έξοδος τεσσάρων φάσεων

Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια «έξοδο» τεσσάρων φάσεων από την καραντίνα, ανάλογα με τον ρυθμό των μολύνσεων ανά περιοχή. Στη δεύτερη φάση επιτρέπεται σε μπαρ, εστιατόρια και χώρους λατρείας να επαναλειτουργήσουν, αλλά με αρκετούς περιορισμούς στον αριθμό των θαμώνων και των πιστών που θα δέχονται.

Αποφάσισε, επίσης, να επιτρέψει την πρόσβαση στις παραλίες για κολύμβηση και σπορ, τέσσερις ώρες την ημέρα από τις 6 έως τις 10 το πρωί.

Πάντως ούτε η περιοχή της Μαδρίτης, ούτε αυτή της Βαρκελώνης, κρίθηκαν έτοιμες να χαλαρώσουν περαιτέρω τα μέτρα. Σε αυτές τις δύο περιοχές έχουν καταγραφεί σχεδόν τα μισά από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 στην Ισπανία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ