23-04-2021

Κορονοϊός: Έτσι θα τρώμε στα εστιατόρια όταν ανοίξουν – Το ιταλικό πείραμα που θυμίζει φυλακή

Με γυαλί ανάμεσα τους και μάσκες οι θαμώνες στα καταστήματα

Εστιατόρια που θυμίζουν… φυλακής. Αυτό είναι το πείραμα που ετοιμάζουν στην Ιταλία προκειμένου να μπορέσουν να ανοίξουν ξανά τα καταστήματα.

Ο Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε πως η Ιταλία, η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη από τον κορονοϊό, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε άρση των περιοριστικών μέτρων στις 4 Μαΐου, σε μια προσπάθεια να επανέλθει η χώρα στους κανονικούς της – όσο είναι εφικτό – ρυθμούς. Η κυβέρνηση προετοιμαζόταν για την επανέναρξη των επιχειρήσεων και εργάστηκε συστηματικά με τους επιστήμονες και τους ειδικούς για την κατάρτιση ενός αποτελεσματικού προγράμματος για την άρση των περιοριστικών μέτρων. Σε αυτό το αγκάθι των εστιατορίων παρέμενε και έτσι πλέον πειραματίζονται με διάφορες ιδέες.

Μια πρώτη δοκιμή έκανε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Il Ciak στην περιοχή Τραστέβερε της Ρώμης, που δοκίμασαν μια πιθανή νέα εγκατάσταση. Την τοποθέτηση πλέξιγκλας στην μέση του τραπεζιού ως διαχωριστικό. Το ζευγάρι κάθισε σε ένα τραπέζι δύο ατόμων και στο μέσο του τραπεζιού και κατά μήκος έχει τοποθετηθεί ένα κομμάτι πλέξιγκλας. Και μπορεί το διαχωριστικό να κάνει λιγότερο ρομαντικό αυτό το δείπνο, ωστόσο ο Βαλέριο Καλντερόνι (ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου) και η σύζυγός του Μαρτίνα, έχουν άφθονο χώρο για το φαγητό τους και εξακολουθούν να μπορούν να τσουγκρίσουν τα ποτήρια τους.

Φυσικά, δεν είναι σαφές πώς τα διαχωριστικά αυτά θα επηρεάσουν τις συνομιλίες των καθούμενων, ειδικά εάν πρέπει να φορούν και μάσκα – αλλά πρόκειται για ένα τεστ. «Θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσει ο κόσμος στην άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά προς το παρόν είναι η μόνη λύση» εξηγεί ο Βαλέριο Καλντερόνι, δοκιμάζοντας το πάνελ.

Υπάρχουν επίσης, πολλοί παράγοντες που θα πρέπει να λάβει υπόψιν του ο ιδιοκτήτης. «Θα μειώσω τις θέσεις στο εστιατόριό μου κατά 50%. Μειώνοντας τις θέσεις, μειώνω και το προσωπικό μου».

Όσο για τον εμπορικό διευθυντή της εταιρείας Nuova Giga Print srl που έφτιαξε τα πλέξιγκλας αυτά και που ασχολείται με την παραγωγή συσκευών ασφαλείας για εμπορικές εγκαταστάσεις, όπως λέει «η τιμή του πλέξιγκλας έχει φτάσει στα ύψη, λόγω της αυξημένης ζήτησης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ