09-05-2021

Κορονοϊός: Στο Σίδνεϊ πολλοί αγνόησαν τα μέτρα στις παραλίες – Τι αποφάσισε η κυβέρνηση (video)

Έκλεισαν πέντε γνωστές παραλίες - Άλλοι φοβούνται για την υγεία τους και θέλουν να φύγουν από τη χώρα των καγκουρό

Ο κορονοϊός δεν γνωρίζει σύνορα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως υπάρχουν ελάχιστα πλέον σημεία στον κόσμο που δεν έχει φτάσει ακόμα για να αρχίσει τη φονική του δράση, αλλά πολλοί στη μακρινή Αυστραλία αγνόησαν τα μέτρα, ειδικά σε παραλίες του Σίδνεϊ.

Ούτε η μακρινή Αυστραλία θα μπορούσε, λοιπόν, να αποτελέσει εξαίρεση και οι Αρχές της χώρας δε διστάζουν να πάρουν και εκείνοι αυστηρά μέτρα, βλέποντας τον κόσμο να αντιμετωπίζει ενίοτε με χαλαρότητα την όλη κατάσταση.

Ένα από αυτά έχει να κάνει και με κλείσιμο παραλιών. Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο καιρός ήταν καλός με αποτέλεσμα να υπάρξει κοσμοσυρροή στις παραλίες, γεγονός που έφερε ως αποτέλεσμα την απόφαση για το κλείσιμο πέντε μεγάλων παραλιών. Παρά τις συστάσεις από τους αστυνομικούς πολλοί δεν υπάκουσαν, ενώ άλλοι έκαναν και πάρτι.

Οι παραλίες που έκλεισαν είναι οι Dee Why Beach, Manly, Shelly Beach, North Steyne και Queenscliff. Με την απόφαση για το κλείσιμό τους να τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη (07/04) μέχρι και τις 14 Απριλίου, όταν και θα εξεταστεί αν θα ανοίξουν εκ νέου για τον κόσμο.

«Εάν ο κόσμος συνεχίζει να συνωστίζεται, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίζουμε να κλείνουμε τις παραλίες όπως κάνουμε τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του Σίδνεϊ, Μάικλ Ρίγκαν.

Είναι χαρακτηριστικό πως άλλοι φοβούνται για την υγεία τους και σύμφωνα με τη «Daily Mail» πολλοί Βρετανοί προσπαθούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Οι Αρχές της Αυστραλίας την ίδια ώρα, περνούν από αυστηρό έλεγχο, όσους επισκέπτονται τη χώρα των «καγκουρό».

(πληροφορίες και φωτογραφίες από dailymail.com.uk, news247.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ