31-10-2020

Κορονοϊός: Πανεπιστήμιο της Άγκυρας τονίζει ότι έκανε το πρώτο βήμα για παρασκευή εμβολίου

«Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας, καθηγητής Αϊκούτ Οζκιούλ, κατάφερε να απομονώσει τον ιό SARS-COV-2»

Την ώρα που σε όλο τον κόσμο επιστήμονες προσπαθούν να βρουν εμβόλιο κατά του κορονοιού, το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας φέρεται να πραγματοποίησε το πρώτο βήμα στη συγκεκριμένη μάχη. «Μιλάει» για την παρασκευή εμβολίου κατά του COVID-19, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας Αϊκούτ Οζκιούλ κατάφερε να απομονώσει τον ιό SARS-COV-2, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την παρασκευή εμβολίου κατά της θανατηφόρας νόσου.


Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), τη σημαντική αυτή εξέλιξη ανακοίνωσε το ίδιο το πανεπιστήμιο με ανάρτηση στο Twitter.

«Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας του πανεπιστημίου μας, o Καθηγητής Αϊκούτ Οζκιούλ, κατάφερε να απομονώσει τον ιό SARS-COV-2, κάνοντας το πρώτο βήμα για την παραγωγή ορού, εμβολίου και φαρμάκων κατά του κορονοϊού», υπογραμμίζει η ανάρτηση.


Επίσης, ξεχωριστή ανάρτηση του Ινστιτούτου του καθηγητή Οζκιούλ, αναφέρει: «Αυτή είναι μόνο η αρχή. Είμαστε αποφασισμένοι και γεμάτοι φιλοδοξία. Ένας τούρκος επιστήμονας απομόνωσε τον ιό».

Από την πλευρά του ο τούρκος Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ, έχει ανακοινώσει ότι 24 τουρκικά πανεπιστήμια και οκτώ ερευνητικά κέντρα με εκατοντάδες ερευνητές εργάζονται για την παρασκευή εμβολίου κατά της COVID-19.

Ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, σε δική του ανάρτηση σχολίασε την εξέλιξη: «Περιμένουμε σύντομα καλά νέα από την Άγκυρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ