27-10-2020

Κορονοϊός: Μετά την Αυστρία και η Γερμανία σχεδιάζει επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς (video)

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους

Μετά την Βιέννη που μιλά για σταδιακή άρση των μέτρων μετά το Πάσχα, και η Γερμανία καταρτίζει κατάλογο μέτρων που σύμφωνα με τους υπεύθυνους θα επιτρέψουν την επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς ζωής μετά τον σχεδιαζόμενο τερματισμό του lockdown στις 19 Απριλίου.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους, περιορισμούς των συναθροίσεων και ταχεία ιχνηλάτηση των αλυσίδων μετάδοσης του κορονοϊού.

Οι προτάσεις περιλαμβάνονται σε έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, που ήλθε σε γνώση του Reuters. Σύμφωνα με το έγγραφο, τα μέτρα θα επιτρέψουν την διατήρηση του αριθμού των ατόμων που μολύνει ένας φορέας του ιού (reproduction rate) κάτω του ένα, καθώς η δημόσια ζωή θα αρχίσει να αποκαθίσταται σταδιακά.

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να εφαρμοστούν μηχανισμοί εντοπισμού τουλάχιστον του 80% των ατόμων με τα οποία ήλθε σε επαφή ένας φορέας του κορονοϊού εντός 24 ωρών μετά την διάγνωσή του.

Τα σχολεία θα γίνει δυνατόν να επαναλειτουργήσουν σε τοπική βάση και οι αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι θα χαλαρώσουν, σύμφωνα με το έγγραφο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ