12-02-2021

Κορονοϊός: Κυνήγι μαγισσών «βλέπει» η Ουγγαρία πίσω από τις επικρίσεις για τα ακραία μέτρα (video)

Ο ούγγρος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ζόλταν Κόβατς, δημοσίευσε βίντεο στο twitter απαντώντας στους επικριτές

Η Βουδαπέστη κατήγγειλε σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου ένα «κυνήγι μαγισσών» και μια «εκστρατεία δυσφήμισης», απέναντι στις κριτικές που δέχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από ορισμένα κράτη μέλη για την υιοθέτηση έκτακτων μέτρων υπό το πρόσχημα της αντιμετώπισης της επιδημίας του νέου κορονοϊού, μέτρων που δίνουν απεριόριστες εξουσίες στον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν.

Νωρίτερα σήμερα, σε νέα της παρέμβαση η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε «ιδιαιτέρως ανήσυχη» για την κατάσταση στην Ουγγαρία.

«(…) Είμαστε στόχος σε ένα πολιτικό κυνήγι μαγισσών και σε μια συντονισμένη εκστρατεία δυσφήμισης από μέσα ενημέρωσης», είπε ο ούγγρος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζόλταν Κόβατς σε βίντεο που ανάρτησε στο twitter.

Εξαιτίας των ακραίων μέτρων που πάρθηκαν στη χώρα, 13 ηγέτες – μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησαν την αποβολή του Όρμπαν από το ΕΛΚ εκφράζοντας την ανησυχία τους για τη νομοθεσία που επιτρέπει στην κυβέρνηση της Ουγγαρίας να επεκτείνει επ’ αόριστον την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ