05-03-2021

Κορονοϊός: Η Γαλλία μέτρησε και τους νεκρούς στα γηροκομεία – 5.387 τα θύματα (video)

Ακόμη και τρένα μετατρέπονται σε ΜΕΘ

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα, Πέμπτη πως κατέγραψαν 471 νέους θανάτους ατόμων που είχαν διαγνωστεί με τον κορονοϊό σε νοσοκομεία, σε διάστημα 24 ωρών, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών από τον Covid-19 να ανέρχεται πλέον σε 4.503. Στον αριθμό αυτό πρέπει πλέον να προστεθούν και τουλάχιστον 884 ηλικιωμένοι που πέθαναν σε γηροκομεία. Συνολικά, τουλάχιστον 5.387 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Γαλλία, εξαιτίας της πανδημίας.

Οι αρχές μέχρι χθες έδιναν μόνο τα στοιχεία για ασθενείς που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία της χώρας. Ο απολογισμός από τα γηροκομεία είναι, ωστόσο, «πολύ μερικός», δήλωσε ο διευθυντής των υπηρεσιών Υγείας, Ζερόμ Σαλμόν.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ανέρχεται σε 26.000, εκ των οποίων 6.399 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (+382 από χθες), μια αύξηση που επιβραδύνθηκε από την Δευτέρα.

Στο μεταξύ, οι Γάλλοι μετέτρεψαν τρένα σε πλήρως εξοπλισμένες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με στόχο την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της πρωτεύουσας.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ