18-05-2021

Κορονοϊός: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να βρουν πληροφορίες για την κατάσταση σε Κίνα, Ρωσία, Ιράν και Βόρεια Κορέα

Οι τέσσερις παραδοσιακοί στόχοι των ΗΠΑ φαίνεται πως έχουν αναβαθμίσει την ασφάλεια τους

Η πανδημίας του κορονοϊού έχει και άλλες επιπτώσεις στη γεωπολιτική σκακιέρα. Μία από αυτές είναι ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες  αδυνατούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες προκειμένου να έχουν μία ακριβή εικόνα για την εξάπλωση της COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, εντοπίζουν σοβαρά κενά στην προσπάθειά τους να αξιολογήσουν αποτελεσματικά την κατάσταση στην Κίνα, στη Ρωσία και στη Βόρεια Κορέα, όπως δήλωσαν πέντε πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης που έχουν λάβει ενημέρωση για την κατάσταση.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν επίσης περιορισμένη πρόσβαση για την εξαγωγή ρεαλιστικών συμπερασμάτων για την εξάπλωση του κορονοϊού και τις συνέπειές του στο Ιράν, παρά το γεγονός ότι πληροφορίες για τους θανάτους γίνονται γνωστές από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτές οι τέσσερις χώρες χαρακτηρίζονται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «σκληροί στόχοι» εξαιτίας των ελέγχων που ασκούν τα κέντρα εξουσίας στην ενημέρωση, αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν στη συγκέντρωση πληροφοριών γύρω από τα κέντρα εξουσίας τους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ