15-05-2021

Κορονοϊός: Μόλις ένας νεκρός το τελευταίο 24ωρο στην Κίνα – 7η μέρα χωρίς κρούσμα στην Ουχάν (video)

Και τα 48 κρούσματα ήταν «εισαγόμενα»

Για ακόμα μια μέρα δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα κορονοϊού από εγχώρια μετάδοση στην Κίνα, ενώ υπήρξε μόλις ένας θάνατος.

Όπως γνωστοποίησε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, τη Δευτέρα (30/03) καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα 48 νέα κρούσματα από 31 μία ημέρα νωρίτερα. Και τα 48 κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», σύμφωνα με την ορολογία των κινεζικών αρχών, με το σύνολο αυτών των περιπτώσεων να αυξάνεται σε 771 ως τη Δευτέρα (30/03). Δεν αναφέρθηκε κανένα κρούσμα μετάδοσης του SARS-CoV-2 εντός της χώρας.

Καταγράφηκε, πάντως, αύξηση των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης τη Δευτέρα (30/03) στη χώρα, εξέλιξη που αντέστρεψε την τάση μείωσης των προηγούμενων τεσσάρων ημερών.


Ενώ η εξάπλωση του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19 στην Κίνα παρουσιάζει θεαματική μείωση, το Πεκίνο ανησυχεί ολοένα περισσότερο για τους ταξιδιώτες που έχουν μολυνθεί στο εξωτερικό και φθάνουν στη χώρα, κάτι που ώθησε τις κινεζικές αρχές να εντείνουν τις εξετάσεις που κάνουν κατά τις αφίξεις, να διευρύνουν τα μέτρα καραντίνας, να μειώσουν δραστικά τον αριθμό των διεθνών πτήσεων και να απαγορεύσουν την είσοδο στους περισσότερους αλλοδαπούς.

Η πόλη Oυχάν, η πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, από όπου άρχισε η πανδημία, δεν κατέγραψε κανένα νέο κρούσμα για έβδομη συναπτή ημέρα, σύμφωνα πάντα μετά τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας.


Έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (30/03), ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα ανερχόταν σε 81.518 και ο απολογισμός των θυμάτων είχε φθάσει τους 3.305 νεκρούς.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ