17-05-2021

Κορονοϊός: Θετικός και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Mπόρις Τζόνσον

Αυτοαπομονώθηκε με συμπτώματα της πανδημίας

Η πανδημία του κορονοϊού στην καρδιά της βρετανικής κυβέρνησης επεκτάθηκε με τον στενό σύμβουλο του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, τον Ντόμινικ Κάμινγκς, να έχει τεθεί σε αυτοαπομόνωση με συμπτώματα λίγες μόνο ημέρες αφότου ο ίδιος ο πρωθυπουργός βρέθηκε θετικός.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε πληροφορία της εφημερίδας Daily Mail, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, σύμφωνα με την οποία ο Κάμινγκς ανέπτυξε συμπτώματα της COVID-19 στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και έχει τώρα τεθεί σε αυτοαπομόνωση.

Ο Τζόνσον έγινε την Παρασκευή ο πρώτος ηγέτης μεγάλης διεθνούς δύναμης που βρέθηκε θετικός στον ιό. Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ βρέθηκε επίσης θετικός και ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της κυβέρνησης Κρις Ουίτι είναι σε αυτοαπομόνωση.

Η Βρετανία υιοθέτησε αρχικά μια προσέγγιση για τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας που ήταν πλήρως ανεπαρκής, θέτοντας σε κίνδυνο εκατομμύρια ζωές.

Όμως ο Τζόνσον επέβαλε αυστηρούς ελέγχους έπειτα από προβολές που έδειξαν ότι 250.000 άνθρωποι μπορεί να χάσουν τη ζωή τους από την επιδημία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ