10-05-2021

Κορονοϊός: Αυτό είναι το ιπτάμενο «ασθενοφόρο» που μεταφέρει ασθενείς από την Ιταλία στη Γερμανία

Πρόκειται για ένα Airbus A310, με χωρητικότητα 44 κλινών εκ των οποίων 16 είναι για ασθενείς υψηλής εντατικής θεραπείας - Έως 25 άτομα ιατρικό προσωπικό

Η Γερμανία έχει κλίνες για να φιλοξενήσει ασθενείς του κορονοϊού και από την Ιταλία και παρέχει βοήθεια, ειδικά στο Μπέργκαμο, έχοντας στο «οπλοστάσιο» της και ένα ιπτάμενο «νοσοκομείο».

Πρόκειται για ένα «Airbus A310-MedEvac» της γερμανικής αεροπορίας, που μετέφερε ήδη έξι ασθενείς από το Μπέργκαμο, στο επίκεντρο της τραγωδίας στην Ιταλία, σε νοσοκομεία στην Κολωνία, τη Βόννη και το Μπόχουμ. Το αεροσκάφος διαθέτει κρεβάτια αυξημένης φροντίδας για τους ασθενείς. Το αεροπλάνο έχει χωρητικότητα 44 κλινών εκ των οποίων τα 16 είναι για ασθενείς υψηλής εντατικής θεραπείας, και έως 25 ιατρικό προσωπικό.

«Σε εποχές μεγάλης ανάγκης, είναι φυσικό ότι συμπαραστεκόμαστε στους φίλους μας», δήλωσε η Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ για την αποστολή και συμπλήρωσε: «Για αυτό δεχόμαστε σοβαρά ασθενείς από την Ιταλία με την ιπτάμενη μονάδα αυξημένης φροντίδας της αεροπορίας μας. Είναι σημαντικό δείγμα αλληλεγγύης. Η Ευρώπη χρειάζεται να παραμείνει ενωμένη».

Σημειώνεται ότι η Γερμανία έχει αρκετά κρούσματα, αλλά λίγους θανάτους, με το σύστημα Υγείας να δείχνει να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις της συγκυρίας.

Αναμένονται ανάλογες πτήσεις και τις επόμενες ημέρες. Αντίστοιχες πτήσεις φέρεται να έχουν πραγματοποιηθεί και από τη Γαλλία προς άλλα νοσοκομεία της Ιταλίας.

Στην Ιταλία γιατρούς έστειλε και η Αλβανία, εκτός από την Κούβα και την Κίνα, ενώ βοήθεια έχει πάει και από άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα από τη Ρωσία:

Στο Μπέργκαμο και στη βόρεια Ιταλία η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη, με τους αστυνομικούς να αποδίδουν τιμές στους νεκρούς:

Πηγή: Asia Medevac Services, diasostis.com (Facebook)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ