06-05-2021

Κορονοϊός: Παρατείνονται τα μέτρα στις ΗΠΑ – «Θα κορυφωθούν οι θάνατοι» παραδέχεται ο Τραμπ (video)

Αρχικά ο εκκεντρικός πρόεδρος ήθελε να αρθούν οι απαγορεύσεις στις 12 Απριλίου

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε την Κυριακή 29 Μαρτίου, πως «οι θάνατοι θα κορυφωθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ταυτόχρονα είπε πως παρατείνει ως την 30ή Απριλίου την ισχύ των συστάσεων που έχει δώσει η κυβέρνησή του για τη λεγόμενη κοινωνική αποστασιοποίηση

«Οι προβλέψεις λένε ότι η κορύφωση του δείκτη θνησιμότητας θα γίνει μέσα σε δύο εβδομάδες. Θα μπούμε στον δρόμο της ανάκαμψης ως την 1η Ιουνίου», διαβεβαίωσε.

Ο αμερικανός πρόεδρος είπε πως παρατείνει ως την 30ή Απριλίου την ισχύ των συστάσεων που έχει δώσει η κυβέρνησή του για τη λεγόμενη κοινωνική αποστασιοποίηση, τον περιορισμό των επαφών για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19. Αρχικά ο στόχος ήταν τα μέτρα περιορισμού να αρθούν το Πάσχα των καθολικών, τη 12η Απριλίου.

Την ίδια στιγμή τόνισε πως εάν οι αρχές των ΗΠΑ μπορέσουν να συγκρατήσουν τον αριθμό των θανάτων σε 100.000 ως 200.000 ώστε τα θύματα να μη φθάσουν τα 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους κατά τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, αυτό θα σημαίνει πως «κάναμε πολύ καλή δουλειά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ