08-05-2021

Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης στην Κίνα μετά από τρεις μέρες (video)

Συνολικά 3.292 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην χώρα

Οι υγειονομικές αρχές της ηπειρωτικής Κίνας κατέγραψαν χθες, Πέμπτη το πρώτο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορονοϊού τις τελευταίες τρεις ημέρες, ωστόσο μεταξύ ταξιδιωτών από το εξωτερικό που επιστρέφουν στη χώρα εντοπίζονται τα συντριπτικά περισσότερα νέα κρούσματα μόλυνσης.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή ότι ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης εντοπίστηκαν 55 νέα κρούσματα, με όλα πλην ενός να χαρακτηρίζονται «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί. Μία ημέρα νωρίτερα, κατέγραφε 67.

Η περίπτωση μετάδοσης του SARS-CoV-2 στο εσωτερικό της χώρας εντοπίστηκε στην επαρχία Τζετζιάνγκ, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας. Έτσι, το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης στην ηπειρωτική Κίνα έφτασε τα 81.340.

Άλλοι πέντε θάνατοι ασθενών διαπιστώθηκαν χθες, με το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας να ανέρχεται έτσι σε 3.292, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Στο μεταξύ, σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι είναι τα καταγεγραμμένα κρούσματα του Covid-19 σε όλο τον κόσμο, ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τις 20 χιλιάδες.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ