07-05-2021

«Θερίζει» ο κορονοϊός και στη Γαλλία – 365 νεκροί σε ένα 24ωρο, 1.696 συνολικά

Αύξηση 27% των θυμάτων σε σχέση με χθες - Μια 16χρονη ανάμεσα στα θύματα

Επιπλέον 365 θανάτους εξαιτίας του νέου κορονοϊού ανακοίνωσαν την Πέμπτη 26 Μαρτίου οι γαλλικές υγειονομικές αρχές, με τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό στη Γαλλία να φτάνει στους 1.696.

Πρόκειται για μια ημερήσια άνοδο 27% των θυμάτων σε σχέση με χθες, ενώ η χώρα βρίσκεται στη δεύτερη εβδομάδα γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ανάμεσα στα θύματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ήταν για πρώτη φορά και μια 16χρονη κοπέλα στην περιοχή του Παρισιού.

Ο καθημερινός απολογισμός της κυβέρνησης καταμετρά μόνο τους θανάτους σε νοσοκομεία, ωστόσο οι αρχές τονίζουν πως σύντομα θα είναι σε θέση να συλλέγουν στοιχεία από θανάτους που καταγράφηκαν σε γηροκομεία, που είναι πιθανόν να αυξήσει σημαντικά τους επιβεβαιωμένους θανάτους λόγω του Covid-19.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής στον τομέα της Υγείας, ο Ζερόμ Σολομόν ανέφερε πως ο αριθμός των κρουσμάτων ανέβηκε σε 29.155 στο σύνολο, μια αύξηση 16% μέσα σε μια μέρα.

Παράλληλα είπε πως 3.375 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση με μηχανική υποστήριξη αναπνοής, μια αύξηση 19% σε σύγκρισηΓαλλία νεκροί κορονοϊός με χθες, που σημαίνει πως σχεδόν τα μισά από τα 8.000 κρεβάτια στη χώρα, τα οποία είναι εξοπλισμένα με αναπνευστήρες, είναι κατειλημμένα.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη (25/03) ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης «Resilience» (Ανθεκτικότητα), η οποία προβλέπει την κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων για να βοηθήσουν τον πληθυσμό να αντιμετωπίσει την κρίση του Covid-19.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ