07-05-2021

Ιταλός 100 ετών «ξεγέλασε» τον κορονοϊό και πήρε εξιτήριο

Τι ανέφερε το νοσοκομείο του Ρίμινι στο οποίο νοσηλευόταν

Ακόμα ένας άνθρωπος μεγάλης ηλικίας ανάρρωσε από τον κορονοϊό στην Ιταλία και αυτή τη φορά «νικητής» βγήκε ένας άνδρας 100 ετών… Κάτι που αποκτά μεγαλύτερη αξία με δεδομένο πως ο κορονοϊός είναι πολύ επικίνδυνος ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους.

Συγκεκριμένα, εκατοντάχρονος, που είχε εξεταστεί και διαγνωστεί ότι έχει προσβληθεί από τον COVID-19, ιάθηκε και πήρε το βράδυ της Τετάρτης (25/03) εξιτήριο από το νοσοκομείο του Ρίμινι, στην ακτή της Αδριατικής, στο οποίο νοσηλευόταν. Μιλάμε για άνδρα που γεννήθηκε το 1919.

«Έχω φίλους που εργάζονται στο τοπικό νοσοκομείο με τους οποίους μιλάω το βράδυ, όταν τελειώνουμε τη δουλειά της ημέρας», δήλωσε την Πέμπτη (26/03) στο «AFP» η Γκλόρια Λίζι, αντιδήμαρχος της πόλης αυτής στην Ιταλία.

«Τις προάλλες μου είπαν ότι ένας κύριος, γεννηθείς το 1919, νοσηλεύτηκε διότι βρέθηκε θετικός στην COVID-19. Ο κύριος αυτός είχε καλή διάθεση και έγινε γρήγορα η μασκότ του νοσοκομείου», συνέχισε η αντιδήμαρχος του Ρίμινι. «Το βράδυ της Τετάρτης με πήραν τηλέφωνο για να μου πουν ότι ο κύριος αυτός βγήκε από το νοσοκομείο. Στους καιρούς που ζούμε είναι πάντα καλό να δίνουμε λίγη ελπίδα», κατέληξε η ίδια.


Υπενθυμίζεται ότι στην Ιταλία η Άλμα Κλάρα Κορσίνι, που είναι 95 ετών, ανάρρωσε πλήρως από τον Covid-19 και μαζί της ήταν χαρούμενοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές.
Άλμα Κλάρα Κορσίνι γιαγιά 95 ετών κορονοϊός θεραπεία
Η Ιταλία παραμένει η χειρότερα πληγείσα χώρα από την πανδημία του νέου κορονοϊού. Τα επίσημα στοιχεία αφορούν τους θανάτους στα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας. Ο μέσος όρος της ηλικίας των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι τα 78 έτη, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ανώτερο Ινστιτούτο Υγείας (ISS).


(πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ