07-05-2021

Μήνυμα ομοψυχίας Ερντογάν στους πολίτες: Σε δύο με τρεις εβδομάδες ξεμπερδεύουμε με τον κορονοϊό (video)

«Το μόνο αίτημα από τους πολίτες μας είναι να ακολουθούν αυστηρά τις προειδοποιήσεις μας, προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου», υπογράμμισε ο τούρκος πρόεδρος

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αντιμετωπίζει τον κορονοϊό με… συλλήψεις, καθώς 410 κρατούνται για αναρτήσεις στο διαδίκτυο στην Τουρκία, με νέο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα την Τετάρτη (25/03), έστειλε μήνυμα ομοψυχίας προς πολίτες της χώρας του.

«Σε δύο με τρεις εβδομάδες ξεμπερδεύουμε με τον κορονοϊό. Αν πιστέψουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε 83 εκατομμύρια μια καρδιά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στον λαό της χώρας του.


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβλεψε, λοιπόν, ότι σε δυο με τρεις εβδομάδες η Τουρκία θα ξεπεράσει την κρίση. «Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους σενάριο. Θα βγούμε από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές ζημίες μέσα σε 2-3 εβδομάδες. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίσουμε αναπόφευκτα πιο σοβαρά αποτελέσματα. Όπως κάνουμε το καθήκον ως κράτος, αναμένουμε την ίδια ευαισθησία κι από τους πολίτες μας», τόνισε, απευθύνοντας ειδικά έκκληση προς τους ηλικιωμένους να συνεχίσουν να ζουν του ζωή τους χωρίς να βγαίνουν έξω.

«Το μόνο αίτημα από τους πολίτες μας είναι να ακολουθούν αυστηρά τις προειδοποιήσεις μας, προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου τις επόμενες κρίσιμες ημέρες. Έτσι, μπορούμε να επιστρέψουμε στη συνηθισμένη μας ζωή το συντομότερο δυνατό. Η ζωή του κάθε πολίτη μας είναι σημαντική για εμάς. Γι’ αυτό λέμε “Τουρκία μείνε σπίτι”. Γι ‘αυτό θέλουμε να ακολουθούνται οι κανόνες. Θέλουμε να εφιστήσουμε την προσοχή σας στους κανόνες καθαριότητας», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνιστώντας υπομονή στο λαό του.


«Ας ελπίσουμε ότι θα νικήσουμε αυτόν τον ιό. Όπως σε όλα τα θέματα, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι και σε αυτό το πρόβλημα ο Κύριός μας θα είναι δίπλα μας να μας βοηθήσει», δήλωσε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι η χώρα διαθέτει αυτάρκεια σε ιατρικά υλικά, καθώς και ότι 69 χώρες του κόσμου ζήτησαν βοήθεια από την Τουρκία, ενώ αντίστοιχα 17 χώρες της έστειλαν βοήθεια. To διάγγελμα τελειώνει με πολίτες και τον Ερντογάν να χειροκροτούν και ο Τούρκος πρόεδρος να στέλνει το μήνυμα: «Εμείς πιστεύουμε και θα τα καταφέρουμε».


(πληροφορίες από ethnos.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ