18-01-2021

Στο «κόκκινο» και οι ΗΠΑ λόγω κορονοϊού: 50 οι νεκροί – Έκανε το τεστ ο Τραμπ

Πρώτος θάνατος στη Νέα Υόρκη - Υποχρεωτικά θερμόμετρο σε όσους έρχονται σε στενή επαφή με τον αμερικανό πρόεδρο

Ο κορονοϊός σαρώνει και στις ΗΠΑ με τον Ντόναλντ Τραμπ να ανακοινώνει 50 θανάτους από την επιδημία στη χώρα. Πρώτος θάνατος και στη Νέα Υόρκη. Έκανε το τεστ ο αμερικανός πρόεδρος (είχε έρθει σε επαφή με κρούσματα). Επεκτείνεται η απαγόρευση εισόδου. Υποχρεωτικά θερμόμετρο σε όσους έρχονται σε στενή επαφή με τον Τραμπ.

Η απαγόρευση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες (είχαν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης) λόγω του κορονοϊού θα επεκταθεί και στους ταξιδιώτες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, ανακοίνωσε επίσης ο Ντόναλντ Νταμπ.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα ήταν καλό οι εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Apple και να κλείσουν τα καταστήματά τους. Ανακοινώνοντας ότι έκανε, τελικά, το ιατρικό τεστ για τον κορονοϊό, δήλωσε ότι «δεν ξέρει πότε θα πάρει τις απαντήσεις». Θερμομετρήθηκε, πάντως, και η θερμοκρασία του είναι «απολύτως κανονική».

Επεκτείνεται η απαγόρευση εισόδου

Η απαγόρευση εισόδου στο αμερικανικό έδαφος για ξένους ταξιδιώτες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (ώρα Ουάσινγκτον, Τρίτη 04.00 GMT), σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

«Διακόπτουμε όλα τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυκτα της Δευτέρας», δήλωσε ο αμερικανός αντιπρόεδρος, τονίζοντας ότι οι Αμερικανοί και οι μόνιμοι κάτοικοι ΗΠΑ που θα ταξιδέψουν από τις δύο χώρες θα πάρουν άδεια εισόδου στο αμερικανικό έδαφος.


Πρώτος θάνατος στην Νέα Υόρκη εξαιτίας του κορονοϊού

Στη λίστα με τις μεγαλουπόλεις που μετράνε νεκρούς εξαιτίας του κορονοϊού συγκαταλέγεται από το Σάββατο (14/03) και η Νέα Υόρκη (είχε κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης).

Στη αμερικάνικη μεγαλούπολη έχασε τη ζωή της μία 82χρονη, που έπασχε από εμφύσημα και πέθανε σε νοσοκομείο του Μανχάταν από τον Covid-19, στον πρώτο θάνατο που σχετίζεται με τον ιό στην Νέα Υόρκη. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Άντριου Κουόμο. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Νέα Υόρκη αυξήθηκε σε περισσότερα από 500, είπε ο Κουόμο σε δημοσιογράφους.


Υποχρεωτικά θερμόμετρο σε όσους έρχονται σε στενή επαφή με τον Τραμπ

Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι από εδώ και πέρα θα λαμβάνεται θερμοκρασία από «όλα τα πρόσωπα που έρχονται σε στενή επαφή με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς» ως μέτρο πρόληψης απέναντι στην επιδημία Covid-19.

Ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος δήλωσε την Παρασκευή (13/03) ότι δεν έχει κάνει το ιατρικό τεστ για τον κορονοϊό, αν και βρέθηκε σε στενή επαφή με… «μολυσμένο» συνεργάτη του Προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο. Και κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο μοίρασε χειραψίες αγνοώντας τους υγειονομικούς περιορισμούς.


(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ