18-01-2021

Η Αλβανία κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα λόγω κορονοϊού – Τι ανακοίνωσε ο Ράμα

Εξαίρεση αποτελεί η μεταφορά εμπορευμάτων - Το ίδιο ισχύει και με την Ιταλία

Σταματούν κάθε είδους δρομολόγια από και προς την Ελλάδα από την Αλβανία, λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πρωθυπουργού της χώρας, Έντι Ράμα.

Με ανάρτηση στο Facebook ο Έντι Ράμα, γνωστοποιεί ότι ουσιαστικά κλείνουν τα σύνορα της χώρας του με την Ελλάδα, με εξαίρεση την μεταφορά εμπορευμάτων. Το ίδιο ισχύει και με την Ιταλία. Στρατό και αστυνομία κατεβάζει στους δρόμους η κυβέρνηση, με την Αλβανία να μετράει και αυτή απώλειες.

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας χαρακτηριστικά «από αύριο στις 10.00 σταματούν οι μετακινήσεις από και προς την Ελλάδα», τόσο αεροπορικά και ακτοπλοϊκά, όσο και οδικώς με λεωφορείο.

Ο Ράμα διευκρινίζει… «Όπως και με την Ιταλία, η μεταφορά εμπορευμάτων θα συνεχιστεί κανονικά». «Φόβος όχι, προσοχή ναι», είναι η φράση που χρησιμοποιεί στο τέλος του μηνύματός του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Στρατό και αστυνομία κατεβάζει στους δρόμους η κυβέρνηση

Εν τω μεταξύ, στρατό και αστυνομία κατεβάζει στους δρόμους η κυβέρνηση της Αλβανίας στο πλαίσιο του ελέγχου για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας του πληθυσμού από τη διάδοση του κορονοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί ότι άτομα που βρέθηκαν στην Ιταλία και την Ελλάδα την τελευταία βδομάδα και δεν έχουν μπει αυτοβούλως σε καραντίνα, θα τιμωρούνται με πρόστιμο 5.000 ευρώ και δε θα επιτρέπεται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αν δεν πληρώσουν το πρόστιμο.

Ανακοίνωσε επίσης ότι κλείνουν καφετέριες και ρεστοράν, όπως και άλλα πολυσύχναστα αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα στην πρωτεύουσα τα Τίρανα και το Δυρράχιο και ακόμα ότι στις δυο αυτές μεγαλύτερες πόλεις θα σταματήσει η μεταφορά πολιτών με μέσα μαζικής συγκοινωνίας.

Η υπουργός Υγείας της χώρας Ογκέρτα Μαναστιρλίου ανακοίνωσε παρουσία του Ράμα ότι ο επίσημος αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε. Η 73χρονη γυναίκα που απεβίωσε από τον κορονοϊό στο νοσοκομείο του Δυρραχίου, διαπιστώθηκε ότι είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και υπέφερε από χρόνιες καρδιακές και αναπνευστικές παθήσεις.

Όπως σημειώνουν, πάντως, τα μέσα ενημέρωσης στα Τίρανα, η ανταπόκριση του κοινού στα μέτρα που ανακοινώνονται καταγράφεται χαμηλή ενώ το όλο θέμα έχει μετατραπεί σε αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής διαμάχης. Έτσι, η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εισαγάγει ένα 1.000.000 μάσκες, η ημερομηνία χρήσης των οποίων ήταν ληγμένη από το 2011 και ακόμα ότι τα νοσοκομεία στη χώρα δεν διαθέτουν την απαιτούμενη υποδομή για την αντιμετώπιση της κατάστασης, κάτι που η κυβέρνηση διαψεύδει.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ