18-01-2021

Λίγο μετά την Κένυα, πρώτο κρούσμα του κορονοϊού και στην Αιθιοπία

Εξαπλώνεται και στην Αφρική ο θανατηφόρος ιός

Η Αιθιοπία επιβεβαίωσε σήμερα, Παρασκευή το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ινστιτούτου δημόσιας υγείας. Ο δήμαρχος της Αντίς Αμπέμπα, Τακέλε Ούμα Μπάντι, αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ότι το πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον ιό είναι ένας πολίτης της Ιαπωνίας. «Θα πρέπει να αποφεύγουμε τις συναντήσεις και τις χειραψίες», προσθέτει στο μήνυμά του.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας της Κένυας Μουτάχι Κάγκουε, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα στην χώρα, διευκρίνισε ότι πρόκειται για το πρώτο κρούσμα που επιβεβαιώνεται στην ανατολική Αφρική και ότι θετική στον ιό διεγνώσθη μια πολίτης της Κένυας. «Πρόκειται για μια Κενυάτισσα, η οποία επέστρεψε στο Ναϊρόμπι από τις ΗΠΑ μέσω Λονδίνου στις 5 Μαρτίου του 2020», διευκρίνισε ο υπουργός. Η 27χρονη φοιτήτρια εξετάστηκε χθες Πέμπτη, μια εβδομάδα μετά την επιστροφή της στη χώρα. Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή, πρόσθεσε.

«Θέλω να καθησυχάσω τους Κενυάτες ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να καταπολεμήσει τον ιό», υπογράμμισε. Η κενυατική κυβέρνηση επιβεβαίωσε επίσης ότι έχουν βρεθεί όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με τη φοιτήτρια από τότε που επέστρεψε στη χώρα.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένας λόγος πρόκλησης πανικού και ανησυχίας», κατέληξε ο Κάγκουε.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ