09-05-2021

Μήνυμα Ερντογάν στην ΕΕ για το προσφυγικό: Δεν πήρα την υποστήριξη που περίμενα

Μία ημέρα πριν το ταξίδι του στις Βρυξέλλες

Παράπονα εξέφρασε ο «σουλτάνος» πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή 8 Μαρτίου εναντίον της ΕΕ, τονίζοντας ότι δεν έλαβε όση βοήθεια ήθελε για το προσφυγικό.

Ο τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με αξιωματούχους της ΕΕ και επανέλαβε τις εκκλήσεις του για μεγαλύτερη βοήθεια για την αντιμετώπιση των εκατομμυρίων προσφύγων από τη Συρία.

«Ελπίζαμε να λάβουμε πολύ μεγαλύτερη βοήθεια από την διεθνή κοινότητα αναφορικά με τους πρόσφυγες. Έχω συνάντηση αύριο στο Βέλγιο με αξιωματούχους της ΕΕ. Θα συζητήσουμε αυτά τα θέματα εκεί», είπε στη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.

«Εκπληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας που προβλέπονται από τη συμφωνία με την ΕΕ. Ωστόσο η ΕΕ δεν εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της εκτός από μια ελάχιστη συνεισφορά…Ελπίζω αυτή τη φορά να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανακοίνωσε επιβεβαίωσε ότι ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί αύριο τις Βρυξέλλες για συνομιλίες που αφορούν τις σχέσεις της χώρας του με την ΕΕ, περιλαμβανομένης της Συρίας και του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος.

Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για συνομιλίες σχετικά με την «μετανάστευση, την ασφάλεια, την σταθερότητα στην περιοχή και την κρίση στη Συρία», ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Μπάρεντ Λέιτς, ένας εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ