20-04-2021

Κορονοϊός: Στους 233 οι νεκροί, 5.883 τα κρούσματα – Σε απομόνωση όλη η περιφέρεια Λομβαρδίας

Οι ασθενείς αυξήθηκαν κατά 1.145 σε σχέση με την Παρασκευή

Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων και κρουσμάτων στην Ιταλία από τον κορονοϊό, χώρα στην οποία φαίνεται πως η κατάσταση έχει ξεφύγει.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία των αρχών, τη ζωή τους έχουν χάσει 233 άτομα, τα κρούσματα έφθασαν τα 5.883, ενώ οι ασθενείς που ιάθηκαν είναι 589. Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.145 σε σχέση με την Παρασκευή (06/03).

Σε απομόνωση όλη η περιφέρεια Λομβαρδίας στην Ιταλία… Σε καραντίνα επίσης άλλες 12 περιοχές σε Βένετο, Εμίλια Ρομάνια και Πεδεμόντιο.

Στα νοσοκομεία της χώρας έχουν εισαχθεί 2.651 άνθρωποι, 567 ασθενείς είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας και 1.843 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Οι περιφέρειες της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19 παραμένουν η Λομβαρδία (3.420), η Εμίλια Ρομάνια (1.010) και το Βένετο (543).

Εν τω μεταξύ, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε το βράδυ του Σαββάτου (07/03), να κηρύξει σε απομόνωση λόγω κορονοϊού όλη την περιφέρεια της Λομβαρδίας στην Ιταλία, και άλλες δώδεκα περιοχές σε Βένετο, Εμίλια Ρομάνια και Πεδεμόντιο. Πρόκειται, ουσιαστικά, για επέκταση της «κόκκινης ζώνης» σε μεγάλο μέρος του ιταλικού βορρά.

Πέρα από τη Λομβαρδία, σε απομόνωση τίθενται οι περιοχές των πόλεων Πάρμα, Πιατσέντσα, Μόντενα, Ρέτζιο Εμίλια, Ρίμινι, Πέζαρο, Ουρμίνο, Βενετία, Τρεβίζο, Πάδοβα, Άστι και Αλεσάντρια, μέχρι τις 3 Απριλίου.

Ουσιαστικά, απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών έξω από τις περιοχές αυτές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις. Κλειστά θα παραμείνουν γυμναστήρια, πισίνες, μουσεία, πολιτιστικά κέντρα και χιονοδρομικά κέντρα. Τα εμπορικά κέντρα θα μπορούν να μένουν ανοικτά μόνον από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.

Θετικός στον ιό βρέθηκε ο γραμματέας της ιταλικής Κεντροαριστεράς, Νικόλα Τζινγκαρέτι, ενώ ανησυχία και για τον Ματέο Σαλβίνι. Έκτακτα μέτρα έχουν παρθεί και στο Βατικανό, ενώ μέσω διαδικτύου θα δίνει τις ευλογίες του ο Πάπας.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ethnos.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ