13-04-2021

Δραματικές στιγμές στην Κίνα: Ασθενείς με κορονοϊό παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια (video)

Πώς κατέρρευσε το κτήριο που είχε μέσα άτομα τα οποία ήταν σε καραντίνα

Η Κίνα ζει δραματικές στιγμές από τον κορονοϊό, αλλά αυτή τη φορά επειδή πενταώροφο ξενοδοχείο με 80 δωμάτια που χρησιμοποιούνταν ως χώρος καραντίνας για ύποπτα κρούσματα κατέρρευσε στην Κίνα. Δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι, ενώ συγκλονιστικές εικόνες μεταδίδονται από την επιχείρηση διάσωσης, με τα σωστικά συνεργεία να φορούν μάσκες.

Παγιδεύτηκαν 70 άτομα, αγωνία επικρατεί για τους εγκλωβισμένους, ενώ φέρεται αν έχουν διασωθεί 34 άνθρωποι. Πώς κατέρρευσε το κτήριο…

Το ξενοδοχείο λέγεται «Xinjia» και είναι στην πόλη Κουανγκτσόου (πρώην Καντόνα) στην επαρχία Φουτζιάν στην Κίνα. Ήταν 19:30 το απόγευμα του Σαββάτου (07/03), όταν το ξενοδοχείο κατέρρευσε. Άγνωστο ακόμη γιατί το πενταώροφο κτήριο με τα 80 δωμάτια έπεσε.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Διασώστες, φορώντας όλοι τους μάσκες, έσπευσαν στα συντρίμμια του ξενοδοχείου κι άρχισαν να βγάζουν από εκεί ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί και να μεταφέρουν τους τραυματίες στα ασθενοφόρα. Μέσα στο πρώτο δίωρο από την κατάρρευση, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, διασώθηκαν 34 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την «People’s Daily», την επίσημη εφημερίδα της Κίνας, το ξενοδοχείο είχε 80 δωμάτια και είχε ανοίξει τον Ιούνιο του 2018.

Κατάρρευση λίγο πριν λήξει η καραντίνα

Κάποιοι από τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια, επρόκειτο να φύγουν από το ξενοδοχείο – καραντίνα, καθώς έληγε το διάστημα που έπρεπε να είναι μέσα.

Μια γυναίκα με το όνομα Τσεν είπε στο «Beijing News» ότι συγγενείς της, ανάμεσά τους και η αδελφή της, βρίσκονταν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο όπως είχαν επιβάλλει οι αρχές, μετά την επιστροφή τους από την επαρχία Χουμπέι, την επαρχία επίκεντρο του κορονοϊού. Όλοι τους είχαν φθάσει εκεί στις 25 Φεβρουαρίου και σύντομα θα έφευγαν αφού θα ολοκλήρωναν τις 14 ημέρες καραντίνας.

«Δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους, δεν απαντούν στα τηλέφωνά τους», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Βρίσκομαι και εγώ σε καραντίνα (σε άλλο ξενοδοχείο) και ανησυχώ πολύ, δεν ξέρω τι να κάνω. Ήταν υγιείς, θερμομετρούνταν καθημερινά και οι εξετάσεις έδειχναν ότι όλα ήταν φυσιολογικά».

Η τοπική κυβέρνηση της Φουτζιάν ανακοίνωσε ότι μέχρι την Παρασκευή (06/03) ο αριθμός των κρουσμάτων από κορονοϊό ήταν 296 και ότι 10.819 άνθρωποι βρίσκονται υπό επιτήρηση καθώς θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ