29-10-2020

Στον «αέρα» ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision λόγω κορονοϊού – Τι λένε οι διοργανωτές (video)

Συνολικά, 65.000 θεατές αναμένονται σε εννέα διαφορετικές εκδηλώσεις, περιλαμβανομένου του τελικού της 16ης Μαΐου

Οι οργανωτές του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που αναμένεται να γίνει τον Μάιο στο Ρότερνταμ, διαβεβαίωσαν το Σάββατο (07/03) ότι στόχος τους είναι να διασφαλίσουν τη διεξαγωγή της μουσικής εκδήλωσης που προσελκύει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων τηλεθεατών παγκοσμίως και να μην απειληθεί το γεγονός από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Τις προηγούμενες ώρες κυκλοφόρησαν πληροφορίες που έκαναν λόγο για… απειλή της διοργάνωσης, και εξετάζονται μάλιστα εναλλακτικά σχέδια. Συνολικά, 65.000 θεατές αναμένονται σε εννέα διαφορετικές εκδηλώσεις, περιλαμβανομένου του τελικού της 16ης Μαΐου.

Το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Ολλανδίας «NPO» γνωστοποίησε ότι συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης, συμπαραγωγό της Eurovision, προκειμένου να εξετάσουν τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η επιδημία του νέου κορονοϊού στον διαγωνισμό.

«Είναι πολύ νωρίς να σχολιάσουμε τα πιθανά σενάρια, καθώς εξαρτώνται από τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα. Ο στόχος μας παραμένει να οργανώσουμε έναν αξέχαστο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision», όπως ανέφερε το «NPO».

Το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Ολλανδίας δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο διαγωνισμός θα μπορούσε να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία των χιλιάδων θερμών θαυμαστών του και να μαγνητοσκοπηθεί κεκλεισμένων των θυρών.