27-10-2020

Υπό τον φόβο του κορονοϊού ο Ζεεχόφερ – Αρνήθηκε χειραψία με τη Μέρκελ (video)

Το ίδιο συνέβη και στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Ο φόβος του κορονοϊού στη Γερμανία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Ακόμα και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Χόρστ Ζέεχοφερ είναι επιφυλακτικός, σε σημείο που όταν του έδωσε το χέρι της η Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ εκείνος αρνήθηκε τη χειραψία λόγω φόβου μικροβίων.

 

«Κομμένες οι χειραψίες» και στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Η δεύτερη ημέρα των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο για τη μελλοντική τους σχέση ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη στις Βρυξέλλες χωρίς χειραψίες ανάμεσα στους διαπραγματευτές, λόγω της επιδημίας του Covid-19.

Σύμφωνα με πηγές των συνομιλιών, οι διαπραγματευτές «συμφώνησαν» να αποφύγουν τις χειραψίες για να περιορίσουν τον κίνδυνο μετάδοσης του νέου κινεζικού ιού. Απολυμαντικά για τα χέρια έχουν τεθεί στην διάθεση της βρετανικής αποστολής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Έπειτα από την πρώτη χθεσινή ημέρα των συνομιλιών, κατά την οποία κυριάρχησε η συνάντηση ανάμεσα στον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μισέλ Μπαρνιέ και τον βρετανό ομόλογό του, Ντέιβιντ Φροστ, οι συνομιλίες εισέρχονται σήμερα στο πυρήνα τους.

Περίπου 100 διαπραγματευτές από κάθε πλευρά συναντώνται από τις 9.30 τοπική ώρα γύρω από μία δεκάδα θεματικούς φακέλους. Τα σημαντικά θέματα είναι οι όροι ανταγωνισμού, αλιείας και του μηχανισμού διευθέτησης των διαφορών στο πλαίσιο μίας μελλοντικής σχέσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Συναγερμός στην Τουρκία: Ισχυρή έκρηξη στην Αλεξανδρέττα - Νεκροί δύο ένοπλοι (video)

Ο πρώτος γύρος των συνομιλιών θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Μισέλ Μπαρνιέ. Οι επόμενοι γύροι θα διεξάγονται εναλλακτικά στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες.