28-02-2021

Κορονοϊός: Μεγιστάνας χρηματοδοτεί την παραγωγή χειρουργικών μασκών για φτωχές οικογένειες

Ο πανικός έχει καταλάβει τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ και στην αγορά υπάρχει έλλειψη στις μάσκες

Ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται (έφτασε σε 33 χώρες τις τελευταίες 10 ημέρες) και εκτός από την επιστημονική κοινότητα πολλοί ψάχνουν και άλλους τρόπους για να αντιμετωπίσουν τον ιό. Στο Χονγκ Κονγκ ένας μεγιστάνας αποκάλυψε το σχέδιό του να χρηματοδοτήσει την παραγωγή, σε καθημερινή βάση, 200.000 χειρουργικών μασκών αρχής γενομένης από τον Απρίλιο.

Αυτές οι μάσκες θα διανέμονται στους κατοίκους της πρώην βρετανικής αποικίας, που δυσκολεύονται να τις προμηθευτούν, καθώς υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά.


Ο πανικός που έχει καταλάβει τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ, όπου δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό και περισσότεροι από 90 έχουν μολυνθεί, έχει προκαλέσει ελλείψεις στην αγορά σε χειρουργικές μάσκες και σε απολυμαντικά τζελ για τα χέρια και έχει οδηγήσει στα ύψη τις τιμές των προϊόντων. Νωρίτερα μάλιστα μέσα στον μήνα ληστές με την απειλή μαχαιριού έκλεψαν εκατοντάδες συσκευασίες χαρτιών υγείας έξω από ένα σούπερ μάρκετ.

«Οι διακυμάνσεις των τιμών και η αναξιοπιστία των προμηθειών με οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Έντριαν Τσενγκ, ο ιδιοκτήτης της οικογενειακής επιχείρησης World Development and Chow Tai Fook Jewellery.

Το σχέδιό του απευθύνεται κυρίως στις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος και προήλθε έπειτα από την απόφαση μιας ομάδας πολιτών να ξεκινήσουν ένα εργοστάσιο παραγωγής χειρουργικών μασκών με στόχο την ενίσχυση των προμηθειών και την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας.


Υπενθυμίζεται ότι στο Χονγκ Κονγκ τα δείγματα που ελήφθησαν από τη μύτη και το στόμα ενός σκύλου βρέθηκαν να περιέχουν μικρά ποσοστά του ιού Covid-19.

Σε πολλές χώρες της Ασίας  δουλεύουν για ώρες σε εργαστήρια, όπου κατασκευάζουν μάσκες:


(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ