06-03-2021

Ανέβηκαν στους 54 οι νεκροί από τον κορονοϊό στο Ιράν – 978 τα κρούσματα (video)

Τι αναφέρει το Υπουγείο Υγείας της χώρας

Οι θάνατοι από την επιδημία του νέου κορονοϊού στο Ιράν αυξήθηκαν κατά 11 μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, φτάνοντας συνολικά τους 54, ανακοίνωσε την Κυριακή (01/03) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ. Το Ιράν είναι μία από τις χώρες που έχει τα περισσότερα θύματα και κρούσματα.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Τζαχανπούρ είπε επίσης ότι καταγράφηκαν 385 νέα κρούσματα, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των ασθενών στους 978. Ο Τζαχανπούρ κάλεσε όλους τους Ιρανούς να αποφεύγουν τα αχρείαστα ταξίδια και να παραμείνουν στα σπίτια τους.


Λίγο νωρίτερα, ένας διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης είπε, σε μια συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ότι αυτή η επίλεκτη δύναμη θα διαθέσει χώρους σε όλο το Ιράν για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της επιδημίας.

«Έχουμε φτιάξει κέντρα σε όλη τη χώρα για να βοηθήσουμε τον κόσμο να αντιμετωπίσει τον ιό χρειαζόμαστε πανεθνική συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση. Ο κόσμος πρέπει να τηρεί τις συμβουλές των αξιωματούχων των υπηρεσιών υγείας», είπε ο διοικητής.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ