08-03-2021

«Ντου» της τουρκικής αστυνομίας στα γραφεία του «Sputnik» στην Κωνσταντινούπολη – Υπό κράτηση ο αρχισυντάκτης

Τρεις δημοσιογράφοι αγνοούνταν από το Σάββατο

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, η τουρκική αστυνομία έκανε «ντου» στα γραφεία της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας «Sputnik», σπέρνοντας τον πανικό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο αρχισυντάκτης Μαχίρ Μποζτέπ τέθηκε υπό κράτηση.

Τις τελευταίες ημέρες επικρατούσε αναστάτωση στα γραφεία του Sputnik, καθώς τρεις δημοσιογράφοι του αγνοούνται από το βράδυ του Σαββάτου, όταν δέχθηκαν επιθέσεις στα σπίτια τους, με τους δράστες να φωνάζουν εθνικιστικά συνθήματα.

«Δεν έχουμε μπορέσει να επικοινωνήσουμε με τους υπαλλήλους μας στην Άγκυρα για 9 ώρες αφότου επικοινώνησαν με την αστυνομία για την αναφορά του περιστατικού από εθνικιστές ταραξίες που επιτέθηκαν στα διαμερίσματά τους», ανέφερε για το θέμα η αρχισυντάκτρια του πρακτορείου, Μαργαρίτα Σιμονιάν.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επιβεβαιώνοντας την εξαφάνιση των τριών δημοσιογράφων.

«Οι δημοσιογράφοι απειλήθηκαν με φυσική βία, τους είπαν να σταματήσουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, βρίσκονται στα χέρια τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας. Η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός ότι δεν είναι δυνατό να έχουμε επικοινωνία μαζί τους», αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, ενώ κάλεσε την Τουρκία να λύσει το θέμα και να εργαστεί για την ασφάλεια των εργαζομένων.

(Με πληροφορίες από Russia Today )

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ