05-03-2021

Σύγκρουση φορτηγού πλοίου με αλιευτικό στην Ιαπωνία – Αγνοούνται 13 ναυτικοί

Φορτωμένο με περίπου 3.000 τόννους σκραπ, το φορτηγό πλοίο Guoxing 1, που έπλεε υπό σημαία Μπελίζ, άρχισε να βάζει γρήγορα νερό μετά τη σύγκρουση

Δεκατρείς ναυτικοί αγνοούνται μετά τη σύγκρουση στα ανοικτά της βόρειας Ιαπωνίας φορτηγού πλοίου με αλιευτικό, δήλωσε την Κυριακή (01/03) ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής ακτοφυλακής Τομογιούκι Χανζάουα.

Φορτωμένο με περίπου 3.000 τόννους σκραπ, το φορτηγό πλοίο Guoxing 1, που έπλεε υπό σημαία Μπελίζ, άρχισε να βάζει γρήγορα νερό μετά τη σύγκρουση, εξήγησε ο εκπρόσωπος. Το σκάφος εντέλει βυθίστηκε, μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο «NHK.


Η σύγκρουση με το ιαπωνικό αλιευτικό έγινε περί τις 22:00 (τοπική ώρα 15:00 ώρα Ελλάδας) το Σάββατο (29/02), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ακτοφυλακής.

Το Guoxing 1 είχε πλήρωμα αποτελούμενο από 14 ναυτικούς, υπηκόους Κίνας και Βιετνάμ, κατά τον Χανζάουα. Οι δεκατρείς κηρύχθηκαν αγνοούμενοι, ενώ ένας ναυτικός από το Βιετνάμ διασώθηκε από διερχόμενο πλοίο. Τα 15 μέλη του πληρώματος του ιαπωνικού αλιευτικού αντιθέτως είναι όλα ασφαλή.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ