07-03-2021

Βρέθηκε σκύλος με κορονοϊό στο Χονγκ Κονγκ – Σε καραντίνα και ζώα ασθενών

«Τα δείγματα που ελήφθησαν από τη μύτη και το στόμα του σκύλου βρέθηκαν να περιέχουν μικρά ποσοστά του ιού Covid-19»

Ο κορονοϊός φαίνεται πως προσβάλλει και ζώα, καθώς ο σκύλος μίας ασθενούς από τον θανατηφόρο ιό στο Χονγκ Κονγκ τέθηκε σε καραντίνα την Παρασκευή (28/02), αφού βρέθηκε θετικός στον Covid-19. Αυτό ανακοίνωσαν οι αρχές, αν και προς το παρόν δεν έχει αποδειχθεί επίσημα ότι η ασθένεια μεταδίδεται από τα ζώα συντροφιάς στους ανθρώπους. Το υπουργείο της χώρας εκτίμησε, πάντως, ότι τα ζώα των ασθενών θα πρέπει να τίθενται σε απομόνωσης επί 14 ημέρες..

Ο σκύλος δεν παρουσιάζει συμπτώματα της ασθένειας, υπογράμμισε το υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Χονγκ Κονγκ.

Μόνο που «τα δείγματα που ελήφθησαν από τη μύτη και το στόμα του σκύλου βρέθηκαν να περιέχουν μικρά ποσοστά του ιού Covid-19», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, χωρίς να διευκρινίσει, ωστόσο, τι ώθησε τις αρχές να διενεργήσουν τεστ στο ζώο.

Οι αρχές πήραν τον σκύλο την Τετάρτη (26/02) από το σπίτι της ιδιοκτήτριάς του, μιας 60χρονης που είχε βρεθεί θετική στον νέο κορονοϊό μία ημέρα νωρίτερα και πλέον νοσηλεύεται στην απομόνωση.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα ζώα συντροφιάς, όπως σκύλοι και γάτες, μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στους ανθρώπους, αλλά το υπουργείο του Χονγκ Κονγκ εκτίμησε ότι τα ζώα των ασθενών θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα επί 14 ημέρες.

Στο Χονγκ Κονγκ έχουν καταγραφεί 93 κρούσματα του νέου κορονοϊού και δύο θάνατοι. Στην Κίνα και σε άλλες χώρες της Ασίας παίρνουν μέτρα προστασίας και στα ζώα.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ