17-05-2021

Γερμανία: Παρέμβαση της εισαγγελίας για ηγετικό στέλεχος του ακροδεξιού Pegida

Στον απόηχο των «τριγμών» που έχει προκαλέσει η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και της επαναφοράς της Συνθήκης του Δουβλίνου, στη Γερμανία ξεκινάει έρευνα εναντίον του ηγετικού στελέχους του ακροδεξιού Pegida, Τατιάνα Φέστερλινγκ, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Η διαδικασία, που κινήθηκε από την εισαγγελία της Δρέσδης, περιλαμβάνει στοιχεία τόσο από τις ομιλίες της Φέστερλινγκ κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων του αντιισλαμικού κινήματος, όσο και σε αναρτήσεις της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebookμε τις οποίες η ίδια έχει χαρακτηρίσει τους πρόσφυγες «εισβολείς» και «επιτιθέμενες ορδές».

Παράλληλα όπως εξήγησε ο επικεφαλής εισαγγελέας Λόρεντς Χάασε ελέγχονται και καταγγελίες εναντίον της 51χρονης για υποκίνηση σε μίσος, ενώ έχει υποβληθεί μήνυση εναντίον της και για υποκίνηση σε εγκληματικές πράξεις.
Και οι τρεις καταγγελίες έχουν γίνει από ιδιώτες.

Ήδη η εισαγγελία της Δρέσδης διεξάγει έρευνα από τις αρχές του μήνα σε βάρος του ιδρυτή του Pegifda για συκοφαντική δυσφήμηση, δύο ημέρες αφότου ο Λουτς Μπάχμαν συνέκρινε τον Χάικο Μάας, τον ομοσπονδιακό υπουργό Δικαιοσύνης της Γερμανίας, με τον Γιόζεφ Γκέμπελς, τον αρμόδιο για την προπαγάνδα του ναζιστικού καθεστώτος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ