12-05-2021

Όλι Ρεν: Στηρίζουμε τις πιέσεις Κάμερον για μεταρρυθμίσεις στην Ε.Ε.

Στο πλευρό της Βρετανίας τάσσεται ο υπουργός Οικονομικών της Φιλανδίας, Όλι Ρεν, μερικές ώρες μετά την δημοσιοποίηση, από την πλευρά Κάμερον, των βασικών αιτημάτων της χώρας για την παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Βρετανία θα επιτύχει μία συμφωνία για την αναθεώρηση της σχέσης της με την ΕΕ, την οποία θα μπορούν να υιοθετήσουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, παρότι κάποια από τα αιτήματά της είναι δύσκολα”, εκτίμησε Όλι Ρεν, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, και αναφερόμενος στην επιστολή Κάμερον, σημείωσε ότι «υπάρχουν στοιχεία που θα μπορούσαν να συνθέσουν τη βάση για μία συμφωνία…υπάρχουν και στοιχεία που είναι πιο δύσκολο να γίνουν αποδεκτά”.

“Συνολικά, θεωρώ ότι ένα πακέτο αιτημάτων μπορεί να γίνει αποδεκτό και να υιοθετηθεί τόσο εντός της Βρετανίας όσο και της υπόλοιπης ΕΕ”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ρεν, η Βρετανία είναι “απαραίτητη” στην ενίσχυση της φωνής της ΕΕ στον υπόλοιπο κόσμο και η Φινλανδία υποστηρίζει τις πιέσεις του Κάμερον για μεταρρυθμίσεις σε ζητήματα όπως η ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας και η προστασία της ενιαίας αγοράς του μπλοκ.

“Σίγουρα η ΕΕ χρειάζεται μεταρρυθμίσεις. Αυτός είναι ο λόγος που το Ηνωμένο Βασίλειο έχει συμμάχους μεταξύ των άλλων χωρών μελών”, κατέληξε ο ίδιος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ