27-10-2020

Φονικές καραμπόλες σε Καναδά και Νότια Κορέα – Τρομάζουν οι εικόνες (video)

Η ολισθηρότητα των δρόμων είχαν ως αποτέλεσμα άνθρωποι να χάσουν τις ζωές τους, με πολλά αυτοκίνητα και φορτηγά να γίνονται... ένα

Καραμπόλες με νεκρούς συνέβησαν σε Μόντρεαλ (Καναδά) και σε τούνελ στη Νότια Κορέα λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου. Προκαλούν τρόμο οι εικόνες, στην πρώτη περίπτωση δυο άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους, με 200 αυτοκίνητα να συγκρούονται. Περίπου 100 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ 13 υπέφεραν πιο ελαφρείς τραυματισμούς.

Στη Νότια Κορέα καταγράφηκαν τέσσερις νεκροί, ενώ 43 άτομα οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο. Το τρομερό στη Νότια Κορέα ήταν πως συγκρούστηκαν και δυο βυτιοφόρα, εκ των οποίων το ένα μετέφερε νιτρικό οξύ με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά.

Στο Μόντρεαλ, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη (19/02) σε καραμπόλα που οδήγησε στο κλείσιμο μίας μεγάλης λεωφόρου λίγο έξω από την πόλη, σύμφωνα με την καναδική αστυνομία.

Στο δυστύχημα ενεπλάκησαν περισσότερα από 200 αυτοκίνητα, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ. Περίπου 100 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία. Οι δύο νεκροί βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στο όχημά τους, σύμφωνα με τη δημόσια υπηρεσία ασφάλειας του Κεμπέκ.

Η σύγκρουση προκλήθηκε εξαιτίας ισχυρής χιονόπτωσης, η οποία ξαφνικά προκάλεσε συνθήκες μηδενικής ορατότητας για τους οδηγούς, ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών του Κεμπέκ σε συνέντευξη τύπου. Στη Νότια Κορέα ο δρόμος είχε πάγο και ήταν πολύ ολισθηρός.

Δείτε σε βίντεο από τον ALPHA εικόνες από τα δυο δυστυχήματα:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Άλλαξε πορεία το Oruc Reis - Κινείται νοτιοανατολικά προς Αίγυπτο

Δείτε βίντεο και εικόνες από την καραμπόλα στο Μόντρεαλ: