24-02-2021

Ένας ήρωας πέντε ετών – Πώς έσωσε την οικογένειά του από φωτιά στο σπίτι τους

Θα τιμηθεί από την πυροσβεστική

Είναι μόλις πέντε ετών, η ηλικία του όμως δεν τον εμπόδισε να αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και ηρωισμό μια έκτακτη ανάγκη, όπως το ξέσπασμα φωτιάς στο σπίτι του.

Ο λόγος για τον πεντάχρονο Νόα από την Τζόρτζια των ΗΠΑ, που έσωσε την οικογένειά του από τις φλόγες και επέστρεψε σπίτι για να βοηθήσει και τον σκύλο τους.

Σύμφωνα με το CNN, o Νόα ξύπνησε από τον καπνό στο δωμάτιό του το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Αντιδρώντας άμεσα, άρπαξε τη δίχρονη αδερφή του που κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο, και την έβγαλε έξω από το παράθυρο. 

Ο μικρός ήρωας επέστρεψε στο δωμάτιο -όπου ξέσπασε η φωτιά από βραχυκύκλωμα σε πρίζα- για να σώσει και τον σκύλο. Στη συνέχεια έτρεξε στο διπλανό σπίτι, που μένει ο θείος του και μαζί κατάφεραν να ειδοποιήσουν τα άλλα επτά μέλη της οικογένειας, με αποτέλεσμα να βγουν όλοι με ασφάλεια από το σπίτι.

Ο πεντάχρονος και άλλα τέσσερα μέλη της οικογένειάς του δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες για μικρά εγκαύματα και εισπνοή καπνού.

Για τον ηρωισμό του ο Νόα θα τιμηθεί από την πυροσβεστική με βραβείο που παίρνουν οι επαγγελματίες διασώστες και θα γίνει επίτιμος πυροσβέστης.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της περιοχής ανέφερε εντυπωσιασμένος ότι αυτό που έκανε ο πεντάχρονος είναι πραγματικά ασυνήθιστο. 

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ