07-03-2021

Στο φως εικόνες από τις ασκήσεις του «Charles De Gaulle» ανοιχτά της Κύπρου (video)

Εντυπωσιακά καρέ από τις αεροναυτικές ασκήσεις του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Charles De Gaulle» ανοιχτά της Κύπρου έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη το Voice Of America.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται πως αμερικανοί αξιωματούχοι της άμυνας και των μυστικών υπηρεσιών δήλωσαν ότι η επιχείρηση ειδικών δυνάμεων που σκότωσε τον πρώην ηγέτη του Ισλαμικού κράτους Abu Bakr al-Baghdadi στη Συρία τον περασμένο Οκτώβριο, δεν έχει καταφέρει να εμποδίσει τις δράσεις της τρομοκρατικής ομάδας.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας παράλληλα προειδοποιεί τη δομή διοίκησης και ελέγχου του οργανισμού, καθώς και πολλά από τα κρυφά δίκτυα του να παραμένουν άθικτα. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η κατάρρευση του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου και η συνεχιζόμενη πίεση από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχουν επηρεάσει την ικανότητα του ISIS να προβάλει ισχύ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα, το γαλλικό αεροπλανοφόρο, το οποίο ακολουθούσαν έξι συνοδευτικά πλοία, πέρασε και από το οικόπεδο 8 της κυπριακής ΑΟΖ, όπου οι Τούρκοι πραγματοποιούν παράνομη γεώτρηση και συνέχισε την πορεία δυτικά του τεμαχίου 8. Η παρατεταμένη παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου στην ΑΟΖ εκλήφθηκε ουσιαστικά ως απάντηση προς τις τουρκικές παράνομες ενέργειες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το «Charles De Gaulle» εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στα τέλη του μηνός στην Κύπρο, όπου αναμένεται να ελλιμενιστεί στη Λεμεσό.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ