24-10-2020

Πτήση τρόμου στη Ρωσία: Ανώμαλη προσγείωση αεροπλάνου λόγω παγετού στη Σιβηρία (video)

Κάτω από δύσκολες συνθήκες, η ουρά του αεροσκάφους χτύπησε στον αεροδιάδρομο μετά από βλάβη - Συγκλονιστικές εικόνες

Συναγερμός σήμανε σε αεροδρόμιο στη Ρωσία, όταν ένα «Boeing 737» ακολούθησε μια «τρελή» πορεία, κατά τη διάρκεια προσγείωσης στη Σιβηρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι επιβάτες του «Boeing-737» είναι ασφαλείς, μετά την ανώμαλη προσγείωση, ενώ κάποια μέσα κάνουν λόγο για έναν νεκρό. Πρόκειται αεροσκάφος της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας «UTair».

Συγκεκριμένα, η πτήση 595 της «Utair» από τη Μόσχα προς τη βόρεια πόλη Ουσίνγκ στη Δημοκρατία του Κομί έκανε ανώμαλη προσγείωση με την ουρά του αεροσκάφους να χτυπά στον αεροδιάδρομο μετά από βλάβη. Το αεροσκάφος διπλού κινητήρα προσπάθησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Usinsk», αλλά λόγω του παγετού ξέφυγε από τον αεροδιάδρομο και κατέληξε σε μια περιοχή πολύ κοντά στο αεροδρόμιο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί πόσο σοβαρές είναι οι βλάβες στο αεροσκάφος. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες καθώς καύσιμα άρχισαν να τρέχουν από το αεροπλάνο.

Το πλάνο, που τράβηξε ένας από τους επιβάτες στην πτήση, δείχνει τη δραματική προσγείωση με ένα ισχυρό τράνταγμα να πετάει μακριά το κινητό.

Αυτό το περιστατικό ήρθε λίγες ημέρες αργότερα από το τραγικό γεγονός με τρεις νεκρούς και 179 τραυματίες από την πορεία θανάτου ενός αεροσκάφους «Boeing 737» της ιδιωτικής τουρκικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους «Pegasus» στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας απογειωθεί από τη Σμύρνη.