16-05-2021

Πομπέο για την ψήφιση της αμυντικής συμφωνίας: Στρατηγική βάση της σχέσης μας με την Ελλάδα

Την έγκριση χαιρέτισε με ανάρτησή του στο twitter και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ

Την υπερψήφιση της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) από την Βουλή της Ελλάδας, την Πέμπτη (30/01), χαιρέτισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, αναφέροντας: «Στρατηγική βάση της σχέσης μας με την Ελλάδα». Το ίδιο έκανε και ο ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Με ανάρτηση του στο Twitter ο Μάικ Πομπέο αναφέρει τα εξής για την ψήφιση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ από την ελληνική Βουλή:

«Χαιρετίζω την επικύρωση εκ μέρους του ελληνικού κοινοβουλίου της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), η οποία αποτελεί τη στρατηγική βάση της αμυντικής μας σχέσης. Η Ελλάδα είναι ένας βασικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε πάνω στην ισχυρή εταιρική μας σχέση και να προωθήσουμε τη σταθερότητα στην περιοχή».

Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, υπογράμμισε: «Μια σπουδαία μέρα για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδας! Με την ελληνική έγκριση της επικαιροποιημένης MDCA, η συνεργασία μας εμβαθύνεται με ένα πρωτοφανή ρυθμό και αναμένουμε να συνεργαστούμε για να επωφεληθούμε πλήρως αυτή τη σημαντική αναβάθμιση της αμυντικής μας σχέσης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ