16-05-2021

Έπαψε να αναζητά σύντροφο για τη Σελήνη ο ιάπωνας δισεκατομμυριούχος – Πάνω από 27.000 οι υποψήφιες

Επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους

Ο ιάπωνας δισεκατομμυριούχος, ο οποίος αναζητούσε μια σύντροφο που θα ήταν διατεθειμένη να τον συνοδεύσει σε ένα διαστημικό ταξίδι, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά σήμερα, Πέμπτη ότι αίρει την αναζήτηση παρότι υπήρχαν ήδη σχεδόν 30.000 υποψήφιες.

Ο Γιαζάκου Μαεζάουα είχε ανακοινώσει νωρίτερα μέσα στον μήνα ότι αναζητεί μια σύντροφο για να τον ακολουθήσει στο ταξίδι του στη Σελήνη το 2023 ή αργότερα με το διαστημόπλοιο του Ίλον Μασκ SpaceX. Η έρευνά του για μια σύντροφο και συνεπιβάτη επρόκειτο μάλιστα να γίνει τηλεοπτική εκπομπή που θα μεταδιδόταν από ένα διαδικτυακό κανάλι.

Σήμερα όμως ο Μαεζάουα απογοήτευσε χιλιάδες υποψήφιες επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους». «Παρά τη γνήσια και ειλικρινή μου διάθεση να πραγματοποιηθεί η εκπομπή, ένα κομμάτι μέσα μου είχε ακόμη ανάμεικτα συναισθήματα ως προς τη συμμετοχή μου», έγραψε στα αγγλικά στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Έχω όμως πάρα πολλές τύψεις σκεπτόμενος ότι 27.722 γυναίκες, με αγνές προθέσεις και σθένος, χρησιμοποίησαν τον πολύτιμο χρόνο τους για να κάνουν αίτηση», συμπλήρωσε.

Ο Μαεζάουα, πρώην επικεφαλής της διαδικτυακής εταιρείας μόδας Zozo, είναι γνωστός για την εκκεντρικότητά του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ