25-01-2021

Απέδρασε από τη φυλακή και τους έστειλε… καρτ ποστάλ από την Ταϊλάνδη με «χαιρετίσματα»

Έστειλε στην υπηρεσία και το αναγνωριστικό ταμπελάκι που φορούσε στη φυλακή

Ένα απίστευτο γεγονός ήρθε στο φως της δημοσιότητας στο Βέλγιο και αφορά απόδραση από φυλακή. Συγκεκριμένα, ένας κρατούμενος που κατάφερε να δραπετεύσει τον Δεκέμβριο, έστειλε μια καρτ – ποστάλ από την Ταϊλάνδη στις… σωφρονιστικές αρχές. Έστειλε «χαιρετίσματα», το αναγνωριστικό ταμπελάκι που φορούσε στη φυλακή.

«Χαιρετίσματα από την Ταϊλάνδη», έγραφε η κάρτα που έστειλε ο Ουαλίντ Σεκάκι, σύμφωνα με τη φλαμανδική εφημερίδα «Het Laatste Nieuws». Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από τη σωφρονιστική υπηρεσία.

Ο 26χρονος Βελγομαροκινός δραπέτευσε στις 19 Δεκεμβρίου από τη φυλακή του Τουρνχούτ μαζί με άλλους τέσσερις συγκρατούμενούς του. Είναι ο μοναδικός που διαφεύγει ακόμη. Οι τρεις συνελήφθησαν στο Βέλγιο λίγες ώρες μετά την παράτολμη απόδρασή τους, ενώ ο τέταρτος εντοπίστηκε στις αρχές Ιανουαρίου στην Ολλανδία.

Εκτός από την κάρτα, ο Σεκάκι έστειλε στην υπηρεσία και το αναγνωριστικό ταμπελάκι που φορούσε στη φυλακή, όπου αναγράφονται το όνομα και το επώνυμό του.

Ο Ουαλίντ Σεκάκι είχε καταδικαστεί για τη συμμετοχή του σε ανταλλαγή πυρών στο Βέλγιο το καλοκαίρι του 2015, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι VRT. Πλέον, έχει εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης. Είναι αδελφός του Ασράφ Σεκάκι, του επονομαζόμενου «βασιλιά των αποδράσεων» επειδή το 2009 διέφυγε με ελικόπτερο από τη φυλακή της Μπριζ.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ