10-05-2021

Απόκοσμες εικόνες στη Ρωσία: Η παγωμένη πολυκατοικία στο Ιρκούτσκ – Πώς προκλήθηκε το φαινόμενο (video)

Σπάνιες εικόνες από μια πολυκατοικία στη Ρωσία η οποία πάγωσε ολόκληρη μέσα και έξω κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Ο λόγος για ένα κτήριο στην πόλη Ιρκούτσκ, της Ρωσίας, του οποίου οι σωλήνες θέρμανσης είχαν σπάσει τον περασμένο Δεκέμβρη. Οι τέσσερις οικογένειας που ζουν στο κτήριο «παλεύουν» να επιβιώσουν, ενώ περιμένουν τη μεταφορά τους σε άλλο μέρος.

Ο πρώην κοιτώνας φοιτητών της Πολεμικής Αεροπορίας φιλοξενούσε πολίτες και στρατιωτικούς, εργαζόμενους στη σχολή, μέχρι το 2009, οπότε και έπαψε η λειτουργία της.

Από τότε μόλις πέντε οικογένειες παρέμειναν στο κτήριο, του οποίου όμως η συντήρηση σταμάτησε να γίνεται από τις δημόσιες υπηρεσίες. Τα διαμερίσματα, ωστόσο, είχαν εγκαταστάσεις για ζεστό και κρύο νερό, καθώς και για θέρμανση.

Το σπάσιμο ενός από τους σωλήνες θέρμανσης προκάλεσε διαρροή, με το νερό να παγώνει σε τοίχους, πατώματα και ταβάνια.

Οι δημοτικές Αρχές αρνούνται την επιδιόρθωση της ζημιάς, υποστηρίζοντας ότι το κτήριο δεν ανήκει στην πόλη, ενώ το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας λέει ότι έχει παραδώσει το κτήριο στην τοπική κυβέρνηση του Ιρκούτς από το 2016, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι πια στην ευθύνη του, ενώ οι κάτοικοι πρέπει να πάνε στο δικαστήριο, για να αποδείξουν το δικαίωμά τους να ζουν εκεί, αλλιώς θα πρέπει να φύγουν.

Ερευνητική Υπηρεσία έχει αναλάβει να λύσει το πρόβλημα του κτηρίου, ενώ η τοπική κυβέρνηση έχει επιφορτιστεί με τη μετεγκατάσταση των κατοίκων του μέσε σε έναν μήνα.

Όμως οι τέσσερις οικογένειες παραμένουν εκεί, λόγω των γραφειοκρατικών προβλημάτων.

Πηγή: euronews.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ