07-05-2021

Δολοφονήθηκε η 21χρονη αρχηγός καρτέλ του Μεξικού «La Catrina» (video)

Ήταν ο τρόμος των αντιπάλων της και ηγούταν της νέας γενιάς των καρτέλ

Η 21χρονη Μαρία Γουαδαλούπε Λόπεζ Εσκιβέλ μπορεί να φαινόταν γοητευτική και άκακη στις φωτογραφίες που αναρτούσε στα social media, όμως το αγγελικό της πρόσωπο δε θα έπρεπε να σας ξεγελάει. Η γνωστή και ως «La Catrina» ήταν ηγετική μορφή της νέας γενιάς καρτέλ του Μεξικό, Χαλίσκο και ο τρόμος των αντιπάλων της.

Όμως πλέον όλα αυτά αποτελούν παρελθόν, αφού η «La Catrina» έπεσε νεκρή μετά από μάχη με τις ειδικές δυνάμεις και υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο της πόλης Ακιλίγια.

Το όνομα «La Catrina» το πήρε από την ομώνυμη γυναικεία φιγούρα σκελετό που γιορτάζουν οι Μεξικανοί κατά την «Ημέρα των Νεκρών» (Day of the Dead). Η νεαρή και η συμμορία της κρύβονταν σε σπίτι γεμάτο ναρκωτικά, όταν η μεξικανική SAS τους επιτέθηκε με μοναδικό στόχο την εξουδετέρωσή τους.

Μάλιστα, ο θάνατός της ήταν τόσο μεγάλης σημασίας για τη μεξικανική αστυνομία, που δεν δίστασε να δώσει στη δημοσιότητα βίντεο από τις τελευταίες της στιγμές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Sun έγινε μία από τους επικεφαλής του καρτέλ «New Generation» όταν ερωτεύτηκε έναν άλλο από τα «κεφάλια» του καρτέλ.

«Ήταν καλή μαθήτρια μέχρι που άρχισε να κάνει παρέα με γκάνγκστερ και έμπλεξε με ναρκωτικά» δήλωσε κάποιος ντόπιος στην εφημερίδα El Universal.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ