29-10-2020

Αεροπορική τραγωδία στο Ιράν – Αυτή είναι η λίστα με τις εθνικότητες των 176 θυμάτων

Να μη γίνονται εικασίες για τα αίτια του ατυχήματος ζήτησε ο ουκρανός πρόεδρος

Μετά την αεροπορική τραγωδία στο Ιράν το πρωί της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου με ουκρανικό Boeing, ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Βαντίμ Πριστάικο στη δημοσιότητα τη λίστα με τις εθνικότητες των 176 επιβαινόντων (167 επιβατών και των 9 μελών του πληρώματος) που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή της εταιρείας Ukraine International Airlines.

Αναλυτικά πρόκειται για:

  • 82 Ιρανούς
  • 63 Καναδούς
  • 11 Ουκρανούς (οι 9 ήταν μέλη του πληρώματος)
  • 10 Σουηδούς
  • 4 Αφγανούς
  • 3 Γερμανούς και
  • 3 Βρετανούς

Τι δήλωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία

Η Ukraine International Airlines ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι από τους επιβάτες ταξίδευαν transit και επρόκειτο να επιβιβαστούν σε άλλες πτήσεις κατά την άφιξή τους στην Ουκρανία. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι το αεροσκάφος που κατέπεσε δεν είχε κανένα πρόβλημα, ήταν ένα από τα καλύτερα του στόλου της με εξαιρετικό πλήρωμα. 

Επίσης ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις πτήσεις της προς την Τεχεράνη επ΄αόριστον και ότι το μοιραίο αεροσκάφος είχε περάσει τον τελευταίο έλεγχο ρουτίνας την Δευτέρα.

Η εταιρεία κάνει ό,τι είναι δυνατό για να διακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στους συγγενείς των θυμάτων.

Να μη γίνονται εικασίες για το ατύχημα ζήτησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Από την πλευρά του ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε την διεθνή κοινότητα να μην προβαίνει σε εικασίες ως προς τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου.

Ο πρόεδρος είπε ακόμη ότι ζήτησε από τον εισαγγελέα να ξεκινήσει ποινική έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και πρόσθεσε ότι ολόκληρος ο ουκρανικός στόλος αεροσκαφών της Πολιτικής Αεροπορίας θα περάσει από επιθεώρηση.

Νωρίτερα σήμερα η ουκρανική πρεσβεία στο Ιράν ανέφερε ως αιτία του δυστυχήματος τεχνικό πρόβλημα διευκρινίζοντας ότι «προς το παρόν αποκλείεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)