24-10-2020

Επίθεση σε βάση των ΗΠΑ στη Βαγδάτη – Ρουκέτες κοντά στην αμερικανική πρεσβεία (video)

Δεν υπάρχουν νεκροί σύμφωνα με τις ιρακινές αρχές

Ρουκέτες έπληξαν σήμερα την Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, μια πολύ καλά φυλασσόμενη περιοχή όπου εδρεύουν πολλές ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτήρια, τη συνοικία Τζαντρίγια της ιρακινής πρωτεύουσας καθώς και την αεροπορική βάση Μπαλάντ, όπου σταθμεύουν αμερικανοί στρατιώτες.

Οι ιρακινές αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν νεκροί από αυτές τις επιθέσεις.

«Πολλές ρουκέτες στόχευσαν την Πλατεία των Τελετών και την περιοχή Τζαντρίγια στη Βαγδάτη καθώς και την αεροπορική βάση Μπαλάντ στην επαρχία Σαλαχουντίν, χωρίς απώλειες ζωών. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω λεπτομέρειες», αναφέρεται στη λακωνική ανακοίνωση.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Δύο βλήματα έπεσαν στην Πράσινη Ζώνη και δύο ρουκέτες Κατιούσα στην τεράστια αεροπορική βάση, στα βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, που φιλοξενεί αμερικανούς στρατιώτες και αμερικανικά αεροσκάφη. Αμέσως μετά, αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη βάση, εκτελώντας αναγνωριστική αποστολή, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Κορονοϊός: Θετικός ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Ιμάμογλου

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι από τα βλήματα όλμων που έπληξαν τη συνοικία Τζαντρίγια της Βαγδάτης, τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι.

Λάβαρο πολέμου ύψωσε το Ιράν

Οι ΗΠΑ ανησυχούν ιδιαίτερα μετά την δολοφονία του ιρανού στρατηγού, Σουλεϊμανί καθώς η Τεχεράνη απειλεί με αντίποινα και ορκίζεται εκδίκηση.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, κόκκινο λάβαρο υψώθηκε στον μιναρέ του τζαμιού που βρίσκεται στην ιερή πόλη των Σιιτών, Κομ και συμβολίζει κατά την παράδοση τις σκληρές μάχες που έρχονται ως εκδίκηση.